Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po poronieniu od kiedy mogę używać tamonów?

Polecane posty

Gość gość

Poronilam w szpitalu w sobote. chcialabym wiedziec czy juz od pierwszej miesiaczki moge uzywac tamponow?

Gość gość
tez chce wiedziec, ja mialam lyzeczkowanie tydzien temu... :(

Gość gość
Wiec tez poronilam jak Wy i mi lekarz pozwolil od pierweszej miesiaczki, jezeli nie zauwaze nic niepokojacego. z tym, ze ja zaczelam miesiaczkowac jakos 4 tyg po poronieniu, nie wiem jak u Was, czy to wystraczajacy czas.

Gość gość
nie wcześniej jak po miesiącu

Gość gość
dziewczyny,a powiedzcie mi, bo ja od soboty kiedy zaczelo sie poronienie krwawie obficie. w szpitalu powiedzieli ze endometrium mam 8 mm i jest w porzadku, tyle ze wychodzac ze szpitala mialam slabe krwawienie, a od wczoraj niczym obfity okres....

Gość gość
Macica musi się oczyścić wiec krwawienie moze byc obfite

Gość gość
dziekuje za odpowiedz

Gość gość
Jeszcze dodam, ze ja zaczelam stosowac te tampony 4 tyg po zaprzestaniu krawiwenia po poronieniu, a po samym poronieniu krwawilam 12 dni.

Gość gość
A powiedz mi czy przez te 12 dni mialas takie obfite krwawienie? czy moze ono ustepowalo wraz z czasem?

Gość gość
Od osmego dnia bylo coraz slabsze. A wczesniej mocne. Uzywalam podkladow poporodowych nawet, polozne zalecaly... :( niby lepsze od podpasek na takie silne krwawienie :(

Gość gość
mnie w szpitalu kazali isc na kontrole do swojego gina i mam ja wlasnie w poniedzialek. przeciez ja mu tam wszystko zakrwawie, on sie utopi w tej mojej krwi.. :(

Gość gość
Musisz z usiasc na fotelu i pod kroczem zazwyczaj jest taka szufladka na krew.. Szybko przebieglam, bylo kilka kropli na podlodze, ale kazal na to nie zwracac uwagi.

Gość gość
mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tak bolalo jak badanie w szpitalu... a jakie polecasz podpaski? bo ja uzywam bella perfecta maxi green i chyba mi tam troche podrazniaja te okolice... w ogole to dziekuje Ci za informacje :*

Gość gość
Na silne krwawienie jak pisalam uzywalam podklady poporodowe firmy hartman, do kupienia sa w aptece, musisz pytac, ja bez problemu dostalam. I one sa bez kleju, bez dodatkow wiec nie powinny nic wywolywac. Wygladaja jak duza i gruba podpaska, dobrze w nie wszystko wsiaka i sie tak nie odkszlatcaly.