Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukrzyca ciążowa, skaczące cukry co jeść?!

Polecane posty

Gość gość
Po pierwsze stres i nieprzespana noc podnosi cukier, po drugie i najwazniejsze to co pomogło komus niekoniecznie musi być dobre dla Ciebie. Uważaj na nabiał jajka rano, czytaj dokładnie etykiety, nie jedz dużo naraz, jedz kasze, warzywa.

Gość gość
tłuste jedzenie również powoduje wysokie steżenia cukru we krwi,nie tylko słodkie.uwaga również na nabiał np.słodkie jogurty.najlepiej jak najmniej słodkie i jak najmniej tłuste,ciemne pieczywo,warzywa gotowane i surowe,pieczywo chrupkie,jogurty naturalne,.Wiem to bo miałam podwyższony cukier w ciąży ,niestety trzeba sobie narzucic rygor(plus taki ze nie ma się po takim jedzeniu zgagi ani zaparc oraz nie obrasta sie w niepotrzebny tłuszcz:)

Gość gość
co do tego chleba jeszcze to ciemne równieżmoze być barwione karmelem,trzeba czytać etykiety:)musi byc razowe ale takie prawdziwe razowe,ja za taki chleb w ciązy płaciłam kilka złotych,ale warto

Gość gość
Ewidentnie pieczywo ci nie służy odstaw.... I mi i mojej koleżance ( obydwie cukrzycę ciążowe) najgorzej służyło pieczywo właśnie. a prawda jest taka ze sama musisz sprawdzić co cukru nie podniesie i to jeść.... Co do ketonow to masz paski do pomiarów? ja odstawiłam całkowicie węglowodany oprócz różowego chrupkiego pieczywa i ketonow nie mam....ale pi każdych weglowodanach nawet tych złożonych cukry skaczą masakryczne.... Nabiał mi wogle cukru nie podnosi. smażone bez paniery tez nie.... Owoce musisz sama sprawdzić.