Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dom obok teściów i szwagra z rodziną

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie, budowanie dobudówki obok teściów i szwagra z rodziną to dobry pomysł? Część domu już stoi więc odpadłyby nam koszta działki i budowy części domu (musimy jeszcze wybudować piętro , poddasze mieszkalne i zakryć dachem) dodatkowo parter będzie handlowo-usługowy więc kasa na rate kredytu by wpływała co miesiąc. Co o tym myślicie? Pomóżcie, bo zastanawiam sie czy to nie za bliska odległość od rodziny męża.

Gość gość
myślę,że to twoja sprawa jak żyjesz z rodziną i mam to gdzieś ile km., od nich się wybudujesz.

Gość gość
Ja mysle jak wyzej ale skoro zadajesz takie pytania tzn,ze masz watpliwosci a zatem nie buduj sie tam nie zawsze musi byc tanio,wygoda i spokoj sa cenniejsze

Gość gość
po pierwsze, to zalezy, jakie macie stosunki z rodzina meza. Zakladam, ze dobre, bo gdyby byly zle, nie wpadlibyscie na taki pomysl. Jesli jednak teraz sa dobre, to nie zapominajcie, ze za chwile moga sie zepsuc i mozecie sie poklocic o miedze i bedzie wojna. Ja bym na cos takiego nie poszedl, bo dzisiaj jest fajnie i kolorowo, a jutro moze byc awantura, czy to Twoje drzewo rzuca liscie na moj ogrodek? Wiadomo jak z rodzina - roznie bywa. Poza tym balbym sie, ze oni z czasem zaczna wykorzystywac moja obecnosc w poblizu.

Gość gość
nie zdecydowałabym się na coś takiego. Wybudowaliśmy się dalej od rodziny i nie żałujęmy.