Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rowerek biegowy czy tradycyjny?

Polecane posty

Gość gość

Prosze o rade, chcemy kupic rowerek dla synka - dwulatka. Maly nigdy nie jezdzil na zadnym rowerku, nawet tym 3-kolowym. Zastanawiamy sie jaki rower kupic, biegowy czy tradycyjny na pedaly? Czy dziecko w tym wieku bedzie umialo krecic tymi pedalami?

Gość gość
Tylko biegowy, dwulatek nie poradzi sobie z kręceniem.

Gość gość
Ja chce kupic corce w wakacje 2w1 z Decathlona. Nie pamietam jak sie nazywa ten model, ale to jest rower biegowy z opcja dokrecenia pozniej napedu rowerowego (czyli tek czasci z zebatkami, lancuchem i pedalami).

Gość gość
rowerek biegowy dla takiego malucha chyba sprawdzi się najlepiej. My naszej małej kupiliśmy w warszawskim sklepie rowerowym taki - http://www.trybik.pl/soteshop/puky-wutsch-kiwi.html i radzi sobie na nim bez problemu, a za jakiś czas pomyślimy o tym, jaki wybrac rower dziecięcy, który będzie nieco bardziej zaawansowany.

Gość gość
biegowy jest super,małe dziecko nie poradzi sobie zpedałowaniem bo jest cięzko.

Gość gość
polecam biegowy na początek, moje dziecko zaczęło jeździć na nim krotko po 2 urodzinach, niedawno kupiliśmy na 3 urodziny tradycyjny na pedała, i po 3 dniach dziecko umiało juz pedałować i samo jezdzi :)

Gość gość
Nie lubię tych biegowych wydziwaczy. Mam dopiero niemowlaka, ale córka sąsiadów ma niecałe 2 lata i od roku jeździ (tzn na początku była pchana) małym trójkołowcem i teraz już sama pedałuje. Rower ma być do jeżdżenia a nie do chodzenia jak auto-jeździk. Dla mnie bez sensu.

Gość gość
Akurat trójkołowce są najgorsze, bardzo niezdrowo jest pedałować pod takim kątem.

Gość gość
gość dziś to włąśnie nie są wydziwiacze, tylko pojazdy, które są zdrowe dla rozwoju motoryki oraz zmysłu równowagi.

Gość gość
U nas biegowy sprawdzil sie super, syn bez nauki przesiadł sie z biegowego na tradycyjny bo wycwiczyl sobie rownowage. Kolka boczne niepotrzebnie kupilismy. Corka teraz smiga na tym biegowym, ma 2 lata.

Gość gość
dwulatek poradzi sobie na tradycyjnym rowerku, moi synowie nie mieli problemów z nauka jazdy na rowerku na dwóch kolach- dzień dwa, po zdjęciu bocznych kolek dopracowane do perfekcji;)

Gość gość
Biegowy rowerek jest super na początek. Dziecko cwiczy równowagę i potem z latwoscia przesiądzie się na tradycyjny rower. Naprawdę polecam. Moje dzieci miały do wyboru obydwa rowerki i chulajnoge i zawsze wybierały biegowy ( dopóki nie zaczęły smigac bez bocznych kółek).