Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odzywczaic trzylatka od MM

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie. Pije mleko tylko rano, ale jak tylko sie przebudzi to wola. Chyba bardziej z przyzwyczajenia niz z potrzeby. Jak odzwyczaic? Probowalam dawac zwykle mleko ale nawet nie ruszy, chociaz w przedszkolu normalnie pije.

Gość gość
Przykro mi ci to powiedzieć ale to będzie prawdopodobnie brutalny krok. Mój synek pił moje mleko do 16 miesiąca i już był bardzo uzależniony i płakał bardzo, ja nie chciałam karmić go tak długo, więc odzwyczajalam kilka miesięcy, najpierw w ciągu dnia a potem jak skończył rok to zostało tylko wieczorem a potem się zbieralam i w końcu przerwalam całkiem, wył i pelzal po łóżku, masakra uspokoić się godziny nie dało, trzy lata na cycu to bardzo długo, ale nie zwlekaj, prawda jest taka że cały czas wyciąga z ciebie minerały, nie ma potrzeby karmić dzieci w dzisiejszych czasach tak długo. Powodzenia. Bądź twarda.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz, ale chyba nie zrozumialas. Nigdy nie karmilam piersia. Maly byl na MM od urodzenia. Teraz pije tylko rano. Chce odzwyczaic od MM.

Gość gość
To nie odzwyczajaj przeciez to nie trucizna,a wartościowy pokarmmw koncu sam sie oduczy. Mojej kolezanki corka tez dlugo pila mm, sama przestala jak miala ponad 3 lata Moja corka ma 2,5 roku i pije mm dwa razy dziennie, tzn. raz samo mleko a raz kasze na mm na sniadanie lub kolacje

Gość gość
Hehe a zrozumiałam mm to mleko matki, jako skrót, jak tz towarzysz życia albo coś. Nie wiem co to jest mm, bo moje było alergikiem i w tym wieku pilo roślinne mleka lub naturalne jogurty, ale powiem Ci na pocieszenie że ja już do przedszkola chodziłam i mama mi dawała butlę z grysikiem, miałam chyba pięć lat. Powodzenia

dokladnie tak samo jak wyzej :D ja dlugo jeszcze lubilam wypic butle, przewaznie gdzies o 4-5 rano, parzed sniadaniem. budzilam sie glodna i mialam ochote tylko na to, a mialam juz prawie 5 lat. odstawilam sama z dnia na dzien przestalo mi smakowac. potem na chwile wrocilam, ale jak juz na krotko. takze dlugo bylam na butli mozna powiedziec.

Gość gość
Dzieki Dziwyczyny za ozdew. No wlasnie moj maly tez tak o 4-5 sie budzi i wola. Choc najczesciej jak juz sie obudzi na dobre, kolo 7-8. Moze przesadzam, niech pije skoro potrzebuje. Tylko to mleko jest do 36 miesiecy ;)

Gość gość
moja piła bebiko truskawkowe do prawie 6 lat :) zawsze była szczupła wiec jej nie załowałam a nie ma w tym nic złego :) niech sobie pije az sam zrezygnuje