Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam letnich dzieci pytanie o pościel do wózka

Polecane posty

Gość gość

Mam juz wprawdzie jedno dziecko, ale grudniowe wiec nie mialam poscieli do wozka, na spacerach dziecko bylo w kombinezonie i spiworku. Teraz rodze na przelomie czerwca i lipca i nie wiem, co z posciela? Poduszki niby sie noworodkowi nie daje, ale nie wiem czy tak ma lezec na golym materacu? Jak wy robilyscie?

Gość gość
nie na gołym materacu tylko na kocyku

Gość gość
a nie bedzie sie pocic od tego kocyka? i przykrywac tez kocykiem? pytam o noworodka, bo takie kilkutygodniowe to mozna chyba tetrowa pieluszka jak sa upaly?

Gość gośćmaja
ja rodziłam w lipcu, kładłam na flanelowej pieluszce, a przykrywałam albo kocykiem albo flanelką albo tetrówką w zależności od pogody, jak dla mnie to nie warto tej pościeli do wózka kupować

Gość gość
ja dawałam tetrową pieluchę, miałam też klin w wózku i przykrywałam syna cienkim kocykiem ale tylko jak zasypiał, bo jak nie spał to sobie fikał nóżkami :)

Gość gość
Moim zdaniem nie warto kupować. Moje dziecko leżało w wózku na flanelowej pieluszce.

Gość gość
też polecam flanelową pieluchę

Gość gość
Ja mam bawełniany pokrowiec na materac do wózka, do przykrycia pielucha flanelowa lub cienki kocyk, żadnych poduszek absolutnie

Gość gość
Ja pod spodem miałam coś co miało być rożkiem , ale kolorystycznie idealnie pasowało

Gość gość
Zimą chyba tym bardziej powinnaś coś kłaść na spód wózka :/

Gość gość
A kto powiedział że będą upały?

Gość gość
Ja z flanelowej pieluchy robiłam takie "prześcieradło", chociaż wiem, że do wózków są dostępne również prześcieradła. Przykrywałam kocem, tetrową pieluchą albo wcale.

Gość gość
Moj syn bedzie sierpniowy i nie planuje zadnej poscieli. Bedzie lezal na samyn materacu z tetra pod glowa (zeby ochronic tapicerke przed ewentualnym zabrudzenuem) i przykryty kocem, albo tetra/flanela (zalezy od temp.). Ale pomysl z pielucha na calej dlugosci materaca tez jest ok. Sa tez przescieradla z gumka do kolysek, ktore pasuja do materacy w gondoli. Zbajoma uzywala tez w tym celu pokrowca frotte na przewijak (takiego z gumka), a inna takiego z Ikei. Kazdy kombinuje inaczej. Znam tez takich, ktorzy niczego nie podkladali tylko mieli goly materac, ale kolorowy od Quinny wiec nic na nim nie bylo widac, ale jak macie typowe biale to moga sie brudzic.

Gość gość
A corka tez byla letnia i jezdzila podobnie. W wozku po niej jest czarny materac, a u syna bedzie szary.