Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Malowanie paznokci w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy w ciąży można malować paznokcie ?

Gość gość
?

Gość gość
Nie- można dostać od tego skuczy

Gość gość
jej ale pytanie, mozna, ja mapowalam i robilam nawet hybrydy, teraz nie musze bo zrobily mi sie twarde jak diament

Gość gość
Ja nie maluję tam jest chemia i na wszelki wypadek nie maluję zreszta wcale mi to jakoś nie doskwiera. Zaraz sie posypią gromy że przewrażliwiona jestem ake to tylko 9 miesięcy i dla mnie żaden problem.

Gość gość
a w kiełbasce, ktora jesz na sniadanko i innych wędlinkach i serkach nie ma chemii? Zastanowcie sie

Gość gość
ogólnie to powiem tak, zadałam Wam to pytanie dlatego, że cały czas myślałam, że to jest normalna czynność która nie ma żadnego wpływu na dzidziusia do momentu aż mój znajomy zaczął na mnie krzyczeć, że mam je zmyć, że jestem nie normalna i że to jest absolutnie zakazane.... wydało mi się to dość dziwne dlatego postanowiłam zadać Wam to pytanie, bo kto jak kto ale Panie powinny umieć mi pomóc smiech.gif POZDRAWIAM :d

Gość gość
Niektóre lakiery zawierają formaldehyd który może być szkodliwy dla płodu, przeciez malując je wdychasz te opary

Gość gość
Malowałam i paznokcie i włosy, robiłam też makijaż- ciąża to nie powód, żeby być zapuszczonym trolem

Gość gość
Nie jestem zapuczonym trolem o paznokcie dabam tylko nie maluję jak ma sie ładną płytkę i zadbane pazurki to wcale nue przeszkadza. A przez 9 mc nie musze miec koloru dla mbievto nie problem.

Gość gość
pani wyżej -> dokładnie tak. Nie robilam tylko permanentnego, bo to moze szkodzic, a i wrazenia nie sie przyjemne, a reszta? Bez przesady......

Gość gość
Ja maluje i na porodowke rez mam zamiar jechac z pelnym maciurem :)

Gość gość
Z lakierem na paznokciach jest jeszcze jedna sprawa - zasłania kolor tkanki pod paznokciem, a po jej zabarwieniu położne oceniają stan pacjentki. Od niejednej położnej już słyszałam, że zmywają na porodówce lakiery rodzącym.

Gość gość
To samo chcialam napisac. Wazne zeby do porodu nie byly pomalowane.

Gość gość
gość dziś Z lakierem na paznokciach jest jeszcze jedna sprawa - zasłania kolor tkanki pod paznokciem, a po jej zabarwieniu położne oceniają stan pacjentki. Od niejednej położnej już słyszałam, że zmywają na porodówce lakiery rodzącym. xxxxx ja mialam hybryde na porodowce i nikt mi nie kazał ściągac, a nawet jkaby to jak :P chyba, jak ktos jest nawiedzony to kaze zmywac, tez nie pojechalam na porodowke jak kocmołuch, bo sie wstydziłam.

Gość gość
to jak kobieta nie maluje paznokci to jest trolem i kocmoluchem - troszkę ciasne myślenie, ale każdy ma prawo do swoich poglądów.

Gość gość
Mój gin mówił że to zawsze jakaś tam chemia, ale ja malowalam

Gość gość
ja przed operacją miałam zmyty lakier, więc, że przed porodem to tez, jasna sprawa :) Ale poza tym baza i na nią lakier nie stanowią problemu. A jak masz ładną płytkę, ale chciałabyś pomóc to wystarczy włączyć się do akcji z malowaniem "&" na paznokciach. Szczegóły: http://www.wzordonasladowania.pl/twoj-wzor.html

Gość gość
Co to za pytanie, jasne że tak , wybierz jednak lakiery lepszej jakości ( Rimmel , Astor ) bo paznokcie w ciąży są nieco osłabione i nie warto niszczyć ich podróbkami albo tanimi lakierami nieznanych firm.

Gość gość
Ja nie malowałam, wole dmuchać na zimne, jest to czysta chemia no nie mówcie że nie. Uważam też że głupie są kobiety które malują i farbują w ciąży tłumacząc to że muszą być "zadbane" i koniec. Cóż jeśli dla kogoś tylko to jest równoznaczne z zadbaniem to trochę mi ich żal bo tzn. że chyba w sensie urody muszą się czuć totalnym zerem bez tych mazideł. Ja mogę czuć się zadbana w innych alternatywach, ubierając na siebie ładne ubrania, buty niekoniecznie zawsze na obcasie ale ładne płaskie też można znaleźć, układając włosy które same w sobie są ładne nawet i bez farby i myślę że wiele kobiet w ciąży też takie ma tylko są zbyt ślepe by to zauważyć

Gość gość
Oczywiście dodam jeszcze że nie jestem wielką przeciwniczką farb i lakierów, pewnie że w swoim życiu można generalnie malować, farbować, ale już na te 9 miesięcy można sobie dla dobra dziecka odpuścić szukając innych alternatyw "piękna" prawda ? A jeśli dla kogoś odpuścić na te 9 miesięcy to tak wielkie i nie do pomyślenia wyrzeczenie i nawet ten płód sie nie liczy to pozostaje mi tylko współczuć takiej osobie że jest tak lekceważąca dla dziecka a jednocześnie do siebie samej dystansu za grosz, tylko liczy sie ten sztuczny wizerunek przed ludźmi którzy nota bene przypuszczam i tak mają go gdzieś.

Gość gość
Czyli jesteś kocmołuch :) dbać trzeba o siebie dla siebie:) a nie dla ludzi:)

Gość gość
Dokładnie jw, maluję paznokcie, wlosy, dbam o higienę itd. dla SIEBIE, a nie z myślą o tym, co powiedza lub pomyślą ludzie

Gość gość
bez przesady. Ja normalnie maluję paznokcie, farbuję włosy, sprzątam. Zakładam że też nie używacie kosmetyków? w końcu to chemia :D a później się nie dziwię że faceci mówią że kobiety się zapuszczają w ciąży jak nie potrafią o siebie zadbać.

Gość gość
Gdyby farby były tak szkodliwe (nie mówię że są.zdrowe) to fryzjerki miałyby dzieci chore. Bo siedzą w tym smrodzie cały dzień... w najlepszych wypadkach nie robią farb lub dostają maski na buzię. (Jestem.po fachu więc wiem). Farby zawierają różne substancje także szkodliwe I są nakładane na skórę (poza pasemkami) przez skórę mogą przenikać moim zdaniem. Chociaż nie dam sobie za to łapy odciąć. Lakiery do paznokci zawierają formaldehyd który w ciazy nie jest wskazany (nie wolno to stosować np środków dezynfekujacych to zawierających). Tylko czy ten cały formaldehyd w lakierach przenika przez paznokcie I dostaję się do krwiobiegu...

Gość gość
To bardziej chodzi o opary chyba. Ja mam często odruch kaszlu i drapanie w gardle jak maluję paznokcie.

Oj nie ma co przesadzać :) moja ginekolog mówiła , zeby na wszelki wypadek nie farbować włosów do końca 1 trymestru. Od początku ciąży widziała z kolei żele na moich paznokciach i mówiła, ze Ok, ale do 7-8 miesiąca, bo musza właśnie mieć choć 1 paznokieć do obserwacji (dodała, ze głupio wyglądałabym bez jednego). Zaraz zaczynam 9 miesiąc, wiec paznokcie maluje sama :) do porodu zmyje. Ogólnie jestem w ciąży leżącej od 2 miesięcy, wiec nie mam potrzeby robienia makijażu, jednak gdy wybieram się do lekarza, oczywiście jadę pomalowana :D