Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubię swojej rodziny

Polecane posty

Gość gość

Nigdy mnie nie szanowali i nie pokazywali, że mnie kochają. Nawet jak byłam dzieckiem. Krzyczeli na mnie bez powodu. Wujek kiedyś mnie uderzył bo przeczytał mój pamiętnik i mu się nie spodobało co napisałam. Oni nie są normalni, nie ufam im. Też ktoś tak ma?

Gość gość
rodzina jest jaka jest.ty pewnie masz 15-20lat i czujesz sie niekochana. na pewno beda chwile, gdy cie docenia i poczujesz sie znowu wazna.w momencie smierci,rozwodu,albo zyciowej kleski to rodzina wpiera. musisz i ty dac sie polubic-usmiechac, powiedziec cos milego, pomoc.

Gość gość
załóż swoją rodzinę - lepszą!

Gość gość
ktoś kto nie wychowywał się w tzw zimnym wychowie nigdy nie zrozumie autorki. To, ze ona będzie miła nic nie da, zrobi jeszcze więcej złego, bo na więcej będą sobie pozwalali. Tacy ludzie już się nie zmienią. Zmieni się co najwyżej relacja na bardziej oschłą jeśli sie wyprowadzisz (czego ci życzę). Wtedy przybierze pozory normalności, ale nigdy nie zapomnisz o tym, że nie miałas dzieciństwa

Gość gość
To prawda. Zimny chów daje mi się we znaki i nigdy o tym nie zapomnę. Jak jestem za miła to mi wchodzą na głowę, jedynie babcia nie. Wyprowadziłam się i jest lepiej, stawiam granice, ale nigdy nie będzie między mną i moją rodziną dobrze bo nie zapomne jak mnie nie szanowali. Nie było nigdy wsparcia i też nigdy go nie dostanę w razie np. rozwodu. Moja matka jest taka, że pewnie będzie cieszyć że mi się coś nie udało. Nigdy nie będe mogła na nią liczyć. Założe kiedyś własną rodzinę, będzie lepsza.

Gość gość
nie musisz ich lubić jeśli Cię żle traktowali, ale daj im mozliwość zmiany. Poeidz co jest nie tak dlaczego tak nie powinno być. Jeśli Cię nie szanują to się nie dziwię. Myślę że kochać nie muszą ale chociaż niech nie ranią i nie naruszają pewnych zasad

Gość Tasmanska
Mialas poj******a rodzine, wręcz patologiczna, nie mylic tego z (uboswtem ) ja się w takiej nie wychowałam, w normalnej , a swoją rodzine średnio lubue

Gość Tasmanska
zimny chow nie jest w cale taki zly, nie każdy potrzebuje milosci, ale szacunek i normalne traktowanie po ludzku to podstawa

Gość gość
Tak! Szacunek to podstawa. Miłość też jest potrzebna. Czuję teraz jej niedosyt...Chyba nie potrafie pokochac tak poprostu.

Gość gość
Tasmanska- a czmeu nie lubisz swojej rodziny? I jak ja mam teraz swoją traktowac? Utrzymywać z nimi jakieś kontakty? jak mam o nich teraz myśleć?