Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bygoskaaaa

agresywny sasiad

Polecane posty

Gość bygoskaaaa

Co robić w przypadku agresywnego sąsiada(prawdopodobnie chorego psychicznie)? Gdy grozi ze zabije, wykończy, usunie z bloku i osiedla? Raz nawet zaatakował mnie jak wracałam z pracy, zima wiec po 17 bylo juz ciemno. Normalnie jakiejś furii dostał. Zgłosilam na policję ale skoro nie miałam żadnych obrażeń to nie chcieli przyjąć zgłoszenia. Świadków też nie było. A jeśli osoba agresywna ma jakieś zachwania psychiczne? Czy tzw żółte papiery chronią ja przed więzieniem? Co robić w takiej sytuacji?

Gość gość
Grozby są karalne. Jesli policja nie widzi problemu to złóż skarge na policjanta który olewa sprawe. Jak sąsiad ma żółte papiery i będzie grozil to do więzienia nie pojdzie ale takich ludzi umieszcza się w zakladach psychiatrycznych. Atak na człowieka po mimo ze brak obrazen tez powinien miec finał w sądzie

Gość bygoskaaa
Ale nie miałam świadków. A sąsiad potem przeprosił a potem powiedzial, ze nie pamięta tego zdarzenia:/ albo cwany albo faktycznie psychiczny. :/ Raz mnie napadł Ale już kilka razy groził. Raz w obecności swojej matki, ale to żaden świadek, bo po rozmowie ona stwierdziła, ze jej syn wcale nic takiego nie mówił. Ona nic takiego nie slyszala:( Dziwne to, dorosły chop a cały mi dniami łazi po osiedlu chyba nigdzie nie pracuje.

Gość bygoskaaa
Acha. Jeszcze jedno. Raz jak mu powiedziałam ze groźby są karalne to się normalnie wściekł i krzyczal:coo ty mnie straszysz policja? Ja Ciebie K... Tak załatwie ze Cię dzielnicowy usunie z tego bloku, wy.... Z tego osiedla! No i co z takim zrobić? Póki co to unikam. Jak sie da.

Gość gość
nagraj go, inaczej nic nie załatwisz

Gość gość
Włącz dyktafon nagraj go i idz z tym na policje. Nie czekaj aż stanie się tragedia albo cie pobije i zrobi kaleke albo zabije. Nie odpuszczaj bo przeprosiny nic nie dają gdy sytuacja powtarza się caly czas

Gość bygoskaaa
Myślałam o tym dyktafonie Ale wyczytałam gdzieś, ze to nielegalne i to ja mogę mieć z tym klopot:/