Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Solarium szkodzi czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Hej, nie chodze na solarium, byłam w życiu tylko 3 razy (ale nie pod rząd) za namową koleżanki. Zastanawiam się czy jeśli pójdę kilka razy przed ślubem koleżanki a po dwóch miesiącach przed swoim to czy mi zaszkodzi? Myślę o solarium stojącym. Dodam że jestem blondynką o jasnej karnacji. Może wziąć jakies tabletki z beta karotenem żeby ochraniało od środka (przed naturalnym słońcem też pije latem) :-)

Oczywiście, że szkodzi. Każdy wypad do solarium jest szansą na raka skóry.

Gość gość
Ja chodzę tylko raz w roku przed wyjazdem na wakacje

Mam znajomą która biega do solarium raz w tygodniu od 5 lat wszystkie widzimy że jej skóra się postarzała ona twierdzi że wygląda kwitnąco. Wiadomo że Solarium jest szkodliwe dla zdrowia ,ponieważ przyspiesza proces starzenia się skóry opalenizna z solarium szybko schodzi i skóra staje się przesuszona co oznacza ,że jeżeli chcesz utrzymać ciemną karnację to zakup nawilżającego balsamu do ciała okaże się koniecznością. Jeżeli masz jasną karnację skóry to możesz sobie solarium zaszkodzić. Ja jeszcze nie byłam na solarium i nie pójdę.

Gość gość
Nie porownujcie osoby ktora biega regularnie na solarium przez 5 lat a osoby ktora chce sie przejsc na solarium 3 razy...

Gość gość
jesli opalanie w solarium jest raz od wielkiego dzwonu to nie musisz sie tym martwic. ale osobiscie nie lubie opalenizny z solarium, jest zupelnie inna niz naturalna. ja gdy mam jakas wieksza impreze ide na opalanie natryskowe.

Częste opalanie jest nie zdrowe można nabawić się raka owszem raz, dwa razy w ROKU można się wybrać nie zaszkodzi a jak się chodzi, ile tylko się da to naprawdę jest nie zdrowe. Każde promieniowanie UV jest dla nas szkodliwe a najbardziej dla osób, które maja jasną karnacje.