Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza po terminie tez juz nie wyrabiacie?

Polecane posty

Gość gość

Codziennie wsluchuje sie w siebie czy to juz staram sie nie bac ale to silniejsze odemnie kazdy ruch dziecka sprawia mi bol moze nie jakis wielki ale jednak.chodze jak slon w sumie to malo chodze bo nie mam sily. . Snia mi sie straszne rzeczy tez tak macie ?

Gość gość
Czytalam ze rodzenie po terminie jest niebezpieczne. Lozysko daje od 38 tyg ciazy coraz mniej dziecku. Co dzien powinnas byc badana teraz bo za duze ryzyko ze dziecko urodzi sie martwe. Ja juz sie stresuje bedac w 39 tyg ciazy przez czytanie w internecie i boje sie Co dzien ze dziecku moze cos sie stac. Dzis ide do lekarza na kontrole. Ja nie chce pozniej rodzic niz o terminie i dzis sie z nimi dogadam ze jak nie zaczne rodzic zeby wywolali. Niby wywolane skurcze bardziej bola ale nie chce ryzykowac straty dziecka bo bym tego nie przezyla. Radze jak najszybciej poradzić sie lekarza i zycze szczesliwego rozwiazania i pociechy z malucha

Gość gość
No wlasnie nie wiem.do.konca czy po terminie z usg niby wychodzi na 19 maja a z om na 12 wiec juz po... ide na 19 do szpitala byc moze samo sie zacznie tego 19 skoro ciaza mlodsza tez sie bardzo boje o malucha mojego na szczescie zostalo.,i.tylko.kilka dni i mam nadzieje ze wywolaja i urodze ..

Gość gość
Ja urodzilam 9 dni po terminie o wszystko bylo w porzadku :)

Gość aga190193
Ja urodziłam 2 tygodnie po terminie :-) synek cały i zdrowy ;-)

Gość gość
Moze byc ze na 19 maja bo oni mierza od wielkości i wagi czy jakos tak wiec sie nie stresuj i nie denerwuj bo to tobie nie sluzy i dziecku szkodzic moze. Teraz sie szczególnie oszczedzaj. Bedzie dobrze. :) u mnie z obliczen wychodzi 24 maj a u nich ze 25 maj ale to tylko 1 dzien. Ja tez przewrazliwiona teraz na punkcie dziecka. Jak sie obudze musze poczuc ze dziecko sie rusza by byc spokojna. Nawet jak spi to je obudze leciutko duszac w kazdy punkt na brzuchu szukajac reakcji. Dzis mala sie przestraszyla jak ja obudzilam bo az sie otrzesla i az ja adrenaline poczulam heh. Przed moim zasnieciem to ona nie daje mi spokoju i czeka az ja poglaskam przez brzuch i pogadam z nia a jak przestaje to ona spowrotem sie tak dlugo wierci az ja zareaguje. Widzialam ja tylko na usg ale juz ja strasznie kocham. Jak mi brzuch sie obnizal to bolalo z 2h i mialam czasem uczucie ze mnie tam corka masuje zeby mniej bolalo. Male dzieci sa kochane. Ja tam tyle bolu porodowego sie nie boje Co tego ze corce cos sie stanie lub bedzie cala obolala. Mysle sobie jakbym ja musiala sie wydostac z ciasnego pomieszczenia gniecona i bezsilna to mnie przeraza az klaustrofobii Idzie dostać. Wspolczuje mojej dzidzi ze tyle przed nia drogi, wydosta sie i nagle duzo nieznanych rzeczy, zimno swiatlo bol placz krew masakra. Biedna dzidzia.

Gość gość
2 komentarz bez stresów nie przesadzaj , zdrowo jest urodzic do 2 tygodni po planowanym porodzie, ja urodziłam 2 tygodnie po i dziecko całe i zdrowe .3.5 kg 32 cm nie było wcale przerosniete jak inni mowia , trzymaja sie autorko bez paniki i wypoczywaj zbieraj siły !

Gość gość
Dziwie sie, ze lekarze jeszcze pozwalaja rodzic w 42 tyg ciazy. Moj gin juz od tego odszedl i konczy ciaze w pierwszym dniu 41 tyg jak sie nic nie dzieje. Sam mowil, ze dzieci urodzone w 42 tyg sa wieksze, czesto przekraczaja 4 kg a wydajnosc lozyska spada. Ja w 39 tyg rodzilam, bo okazalo sie , ze lozysko bylo juz bardzo stare, starsze niz powinno.

Gość gość
Tu autorka no mi wyliczyli termin z usg na podstawie mozdzku dziecka w 33 tc i zdjec z usg wczesniejszych ktore oczywiscie byly do d**y bo nale miasto lekarze slabi i badania srednie z tego co mowili a bylam w szoitalu 3 stopnia wiec chyba sie znaja .mam sie zglosic 19 na oddzial i wtedy zadecyduja co robic a ze to moja 1 ciaza i boje sie porodu a do tego nasluchalam sie o oksytocynie i balonikach jakis to sie boje ze nie dam rady wyrobic z bolu

Gość gość
ja miałam oba porody po terminie, pierwszy prawie dwa tygodnie drugi tydzień, oba porody naturalne, chłopcy zdrowi obaj dostali 10 punktów

Gość gość
Przenoszenie ciazy jest niebezpieczne przy cukrzycy bo lozysko szybciej sie starzeje.

Gość gość
Autorka ..druga sprawa jest taka ze moja dzidzia od poczatku ciazy jest do 2 tyg mniejsza w 31.tc wazyla 1200. W 33 1950 w 35/36 niby 2340 w innym szpitalu wiec nie wiem jak oni to obliczaja. I czy mozliwe ze ta. Waga dobrze obliczona jest

Gość gość
z tym określaniem wago to różnie bywa, mi przed pierwszym porodem powiedzieli, że będzie duży chłopak jak nic pod 4 kg, ja panikować zaczęłam że nie dam rady urodzić, a tu wszystko to było ok, synek urodził się z wagą 3700

Gość gość
nie ma sie co tym sugerowac przez usg nie da sie obliczyc wagi dziecka i zawsze bedzie ona nie pewna ,

Gość gość
Cos mnie pobolewa brzuch moze cos sie ruszy?-:)

Gość gość
Chyba sobie strzele herbatke z lisci malin

Gość gość
Ja urodziłam 2 miesiące przed terminem i uwierzcie ze wolałbym miec takie problemy jak wy.

Gość gość
Hmm nawet nie wiesz jakie mam problemy od poczatku ciazy. I ile dni bylam w domu wiec nie mow mi ze chcialabys...a na koniec zostac sama z dzieckiem bo narzeczonemu jednak sie odwidzialo... i tez porod mialam.zatrzymywany w 40 tc

Gość gość
W 30 tc