Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zorganizować opiekę dla starszej osoby?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, jak w temacie: jak zorganizować opiekę dla starszej osoby?

Gość gość
Z opieki społecznej przychodzi pielęgniarka i wykonuje wszystkie prace związane z opieką koszt w zależności od emerytury osoby i jest nie duży

Gość gość
możesz też wynająć opiekunkę na całą dobę jeżeli starsza osoba jest niedołężna bo opiekunka z Mospu przyjdzie na dwie godzinki i pójdzie

Gość gość
Ja sie kiedys tym zajmowalam prywatnie i przez MOPS w mniejszym miescie. Zrezygnowalam bo ludzie proponowali 5-7 zł za h. Za 5 zł to ja moge popilnowac "zdrowego" a nie chorego którego trzeba karmic, przewijac, dawac insuline, gotowac mu, i byc na kazde skinienie. Bo rodziny tego wlasnie oczekuja prywatnie. Teraz pracuje w wiekszym miescie i dostaje 10-15zł na godzine i to wcale nie jest DUZO! jak za taka prace . Ale ja jestem zadowolona-tyle wystarczy.

Gość HS
gość dziś Ja sie kiedys tym zajmowalam prywatnie i przez MOPS w mniejszym miescie. Zrezygnowalam bo ludzie proponowali 5-7 zł za h. Za 5 zł to ja moge popilnowac "zdrowego" a nie chorego którego trzeba karmic, przewijac, dawac insuline, gotowac mu, i byc na kazde skinienie. Bo rodziny tego wlasnie oczekuja prywatnie. Teraz pracuje w wiekszym miescie i dostaje 10-15zł na godzine i to wcale nie jest DUZO! jak za taka prace . Ale ja jestem zadowolona-tyle wystarczy. x x ile godzin pracujesz u danej osoby, jesteś tam całą dobę? masz jakieś wolne? ja pracowałam ale we Włoszech,teraz bym chciała w Polsce bo bardzo tęsknie za rodziną

Gość gość
najlepiej oddac do DPS jest opieka lek.dobre jedzenie ,towarzystwo innych ja oddalam ciotke chora na alzh,przstala chodzic ,mowic ,balam sie odlezyn i coraz bardziej bolal mnie kregoslup ,i presja zeby bylo dobrze ,w dps ma dobrze ,pobyt zalezy od emerytury ale kazdego biora do dps ,sa kontrole nie jest to dps na dziko

Gość gość
przy ciotce pomagala mi pani 10 zl na godzine tylko dps bo,odkreci gaz ,gdzies pojdzie w miasto ,w halce do sklepu ,wysmaruje sie kalem ,lub sciany ,wycie ,agresja ,mowienie ze jest glodna ,a jedla przed chwila . latanie z nozem ,przewracanie sie ,nie zycze nikomu chorego na alzh . tylko dps

Gość gość
jak nie macie opiekunki, albo osoby w rodzinie do zajmowania się starszą osoba to można babcie oddać do domu opieki, do domu spokojnej starości. Zdaję sobie sprawę z tego że to nie jest łatwa decyzja oddać bliską osobę do obcego miejsca, do obcych ludzi, ale czasy są takie są nie inne i starość że ludzie nie maja czasu lub możliwości zajmować się starszą osobą cały czas. Dom opieki http://www.prywatnydomopieki.eu/ oferuje pomoc osobom starszym, niedołężnym.

Gość Wiola62
Korzystam z usług Gold Care (www.goldcare.pl - Warszawa). Moja mama jest już starszą osobą, niestety choruje, ma trudności z niektórymi czynnościami. Mieszka z nami, a jak wychodzimy do pracy, to przychodzi do niej opiekunka z Gold Care. Bardzo miła, kompetentna, cierpliwa osoba. Nie tylko pomaga mamie, ale i dotrzymuje jej towarzystwa. Moja mama jest zadowolona, ja jestem spokojna, także z czystym sumieniem polecam Gold Care. Mają różne formy opieki i to nie tylko dla osób starszych, ale też np. dla osób po operacjach itp.

Gość gość
Ukrainka z zamieszkaniem, Wszystko, byle ne dom opieki>Umieralnia Wyobraz sobie,ze ci zabieraja wszytko, caly dorobek zycia, kaza mieszkac z obcymi ludzmi, starymi, zdziwaczalymi, nie masz tam nic do roboty, jestes odcieta od wszystkiego co twoje i znajome. Traci sie sens zycia.