Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

city07

małe przybieranie na wadze w ciąży

Polecane posty

Hej Czy któraś z was mało przybierala na wadze podczas ciąży? Jesli tak to czy lekarz do tego mial jakieś zarzuty? To jest moja trzecia ciąża. Jestem w 17 tyg. Od początku przytyłam tylko 1kg. Lekarz przy ostatniej wizycie mial do mnie o to pretensje. Uwaza ze zle się odzywiam i jesli do nastepnej wizyty nie przytyje 2kg wpisze mi w karcie ciazy ze zle się odzywiam. Tlumaczylam ze jem normalnie wszystko na co mam ochotę nie licząc przy tym zadnej kalorii. W dwóch poprzednich ciazach przytylam po 24kg. Czy lekarz wg was postepuje normalnie? ?

Gość gość
Mysle że nie masz się czym martwić... ja też przytylam 1kg jestem w 16tc.. przecież na razie dziecko jest bardzo małe więC to chyba przesada co lekarz mówi.. ja też jem normalnie, czasem do tego jakieś słodycze zjem i na razie tyle przytylam

Gość gość
Ile wazysz? Ja nie przytylam przez cala ciaze ani kg ale startowalam z waga 83kg, moj lekarz powiedzial ze tak czasem bywa i moge sie tylko cieszyc. Badania byly w normie, dziecko rozwijalo sie prawidlowo, ja jadlam to co chcialam, nie wymiotowalam. Mialam jedynie czesto zgage wiec jadlam male porcje i calkowicie odrzucilo mnie od slodyczy. W efekcie tydzien po porodzie wazylam 8kg mniej niz przed ciaza.

Gość gość
Ja 16 tydzien i 1,5 kg na plusie. Gin nic mi nie mówiła ze mało.

Waze 68kg wzrost 173cm. Akurat trzecia ciąże prowadzi inny lekarz niz dotychczas to bylo. Dodam ze rodzilam 06.2013 i 09.2014 dwie cesarki. KKolejny porod na 10.2015

Gość gość
Do mnie tez miala pretensje ze za malo i chudne a pozniej jak zaczelam.tyc to z 65 doszlam do wagi 78

Gość gość
Ja do 16 tygodnia schudlam 4 kg, w połowie 2 trymestru zaczelam przybierac n a wadze w granicach normy, w 3 trymestrze zaczęła sie masakra, bo przy nikłym apetycie dobilam do 20 kg, jezeli odzywiasz sie zdrowo, a dziecko dobrze sie rozwija, to nie martw się waga

Gość gość
Ja jestem w 25 tc i na plusie nie całe 4kg.lekarz mówi że ok a w pierwszej ciąży 17kg

Gość gość
U mnei tez mowili ze za malo przytylam a dziecko urodzilo sie wrecz z idealna waga. do 36 tyg przytylam 7kg czego od razu nie bylo po porodzie.

Gość gość
Ja jestem 20 tc. Jak zaszlam w ciaze mialam 53,5 kg. Przez choroby i wymioty schudlam 2 kg. Teraz waze 54,6 kg. Chociaz ja czesto licze kalorie itd. bo w pierwszej ciazy wazylam w 38 tc 60 kg. Teraz tez nie chce wiecej przytyc niz do 62 kg :)

Gość samantaaa
super rozwiązaniem do monitorowania przyrostu wagi w ciąży jest kalendarz http://bellybestfriend.pl/ - jest tam wiele fajnych funkcji dla kobiet w ciąży, m.in. właśnie wykres wagu, gdzie indywidualnie dobiera normy do Ciebie.