Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moga zmusic mnie do SN?

Polecane posty

Gość gość

Mialam 5 lat temu cc. Niewspolmiernosc porodowa (mimo rozwarcia 4 cm) ze wzgledu na waskie biodra - mam 85 cm. I do tej pory nie rozszerzyly mi sie. Czy moga mnie zmusic do SN? Przez cala ciaze mialam bardzo niskie zelazo (Hematokryt 29%, Hemoglobina 10,1)

Gość gość
Jak już się miało cc, to cc jest wskazane. Zapytaj lekarza jak u Ciebie to wygląda.

Gość gość
Chodze do lekarza na nfz. Uwaza ze moge sprobowac SN. Ze minelo 5 lat i moge sprobowac z sn...

Gość gość
Napisz skad jestes. Jesli z Wwy to zrób tak: lec do szpitala Świetej Rodziny na Madalińskiego i zapisz sie na konsultację do ordynatora. Wtedy on podejmuje decyzje. Sposób drugi-konsultacja w Eskulap Bielsko Sposób trzeci- tokofobia

Gość gość
Jestem akurat z Poznania. Lekarka pracuje na polnej, wiec sie zastanawiam czy moze jednak isc rodzic do innego szpitala. A jesli ona nie wypisze mi zalecen, to wtedy zglosic sie do psychiatry?

Gość gość
Myślisz o tokofobii . Dowiedz się na Polnej czy jest tam psycholog w szpitalu. A nie czujesz bólu w okolicy blizny ?

Gość gość
tak.. odczuwam bol...

Gość gość
No nic. trzeba sie meczyc. ponoc jak ktos ma tokofobie - moga zmusic do sn:/

Gość gość
Generalnie zmusic cie nie moga ale wiesz jak to u nas jest . Sama tez mam taki problem z tym ze mialam cc na zimno trzy lata temu. Jestem przed rozmowa z moim lekarzem ale pewnie tez powie ze mam sprobowac sn.

Gość gość
Moja miednica jest malutka. Boje sie ze cos mi sie uszkodzi. Jestem w 28 tc. i sie stresuje coraz bardziej.

Gość gość
Jeśli lekarka z Polnej uważa że masz próbować i nie masz od niej wskazań to odpuść ten szpital tak samo jak Lutycka i Mickiewicza. Spróbuj w św. Rodzinie

Gość gość
Zgodnie z zaleceniem PTG kobieta,ktora pierwszy porod miala rozwiazany przez cc moze napisac oswiadczenie i nie wyrazic zgody na porod sn. Poszukaj info w google o odmowie porodu silami natury. Co prawda lekarz ze szpitala moze oczywiscie Twoja wole miec gdzies i podjac decyzje o sn,ale rzadko ktory tak robi,bo w razie powiklan bedzie mial klopoty. Nie musisz jezdzic po zadnych klinikach,Eskulapach ito i placic za cc. Mozesz to zrobic w szpitalu panstwowym.

Gość gość
Ok dzięki :)

Gość gość
Tez wlasnie zastanawiam sie czy uprzec sie przy cc . Chcialam sprobowac urodzic sn jednak boje sie komplikacji.

Gość gość
Jest jakiś przepis że kobieta która miała cc pierwszy raz ma prawo nie wyrazić zgody na sn. Koleżanka rodziła na polnej, zgłosiła się do szpitala, miała rozmowę z lekarzem i zrobili jej cc nawet w karcie wpisali że cc ze względu na pierwszy poród zakończony cc i odmowę porodu sn

Gość wifigdańsk
heh do porodu sn nikt cię nie zmusi-zmusic cię moze tylko dziecko. co innego -odmówić cesarki,niby to samo ale jednak co innego. jak mozna zmusić kogos do porodu?przeciez kobieta sama rodzi,czy chce czy nie. w pewnym momencie to się odbywa naturalnie niezaleznie od niczego i nikogo.

Gość gość
Znowu ta WiFi Gdańsk ze swoimi głupotami.... Eh, co za baba głupia... Ale do rzeczy - ja napisałam oświadczenie w szpitalu ze nie wyrażam zgody na poród sn - ciąża pierwsza, bliźniacza i nikt mnie do porodu sn nie zmuszał, autorko ty również możesz takie oświadczenie napisać, tym bardziej ze pierwszy poród był przez cc, pozdrawiam

Gość gość
Fajny temat. Szkoda,ze zalozony przez pracownikow Eskulapa. Przestancie w koncu reklamowac te klinike na sile.

Gość gość
A Ty idź spać debilko

Gość gość
Temat zalozony przez kobiete ktora ma zagryche a nie eskulap xd

Gość gość
Jednego nie rozumiem, skoro tak nie chcecie rodzić sn, to jaki problem kupić sobie cc??? Na dziecko was stać a na cc nie??? No bez jaj, to nie PRL!

Gość gość
Ale po co ma placic skoro ma wskazanie (pierwszy porod cc) i ma mozliwosc ciecia za darmo? Za wszystko chcecie placic zamiast upomniec sie o cos,co sie nalezy??

Gość gość
Tak, tak, "się należy" w teorii a w praktyce zależy od widzimisię lekarza :O Kurde, wolicie się stresować i do ostatniej chwili martwić czy wam zrobią łaskawie cc czy nie, jak to takie ważne to wolę np. pojechać na skromniejsze wakacje a zapłacić i w ludzkich warunkach urodzić przez cc.

Gość gość
Ja przy pierwszej ciąży mial wskazania do CC. Niestety lekarze to olali i dziecko zostało po 15 h ,, wciśnięte ze mnie na siłę - lekarz rzucił mi się na brzuch,,. Generalnie dziecko zdrowe ale teraz mam w papierach tylko i wyłącznie cc bo pomimo naciecia krocza porozrywalo mnie jak diabli. Z tymi wskazaniami to tez jak widać lipa czasem jest. 2 ciąża bez żadnego ,, ale,, - była Cesarka ale w innym szpitalu . Teraz przy 3cim dziecku tez tam idę.

Gość gość
"Sposób trzeci- tokofobia " Tokofobia Hahaha Wy tu wszystkie macie tokofobie, tak jak w szkołach 80% wali błędy i tłumaczy sie dysleksją

Gość gość
Boisz sie porodu? To nie rozkładaj nóg albo podwiązanie jajników. Proste

Gość gość
"Znowu ta WiFi Gdańsk ze swoimi głupotami.... Eh, co za baba głupia... " Przecież ona pisze mądrze i logicznie. To wy jesteście kuriozalne z tym swoim sposobem pisania. "Czy mogą mnie zmusić do porodu". Też coś. No jak to brzmi ? Świadczy jedynie o waszym skrzywionym podejściu. Co najwyżej mogła napisać "Czy mogą odmówić mi cc" Tak chyba lepiej bardziej logicznie nie? Ale wiem tu chodzi o to że wy sie koniecznie musicie postawić do roli ofiary losu. Biedne. Nikt wam nie kazał płodzić dzieciaka, nikt was nie zmuszał do stosunku. Cesarkę to sobie nie sztuka załatwić w dobie szału na byle g*******e zabiegi urodowe. Wystarczy zapłacić kase

Gość gość
Gość 10.31, masz całkowitą rację. Co to za podejście, że cc na NFZ się należy - jak chcesz jedna z drugą mieć bezstresowy "poród" to niech płaci, proste.

Gość gość
gość dziś popieram!! czepią sie czegos nieistotnego bo zwyzywac kogos anonimowo jest latwo,ulzyło juz idiotce i luz. jak sie zaklada temat to przynajmniej trzeba pisac poprawnie, czy moga mnie zmusic do porodu??? a jak kogokolwiek mozna zmusic do porodu?? rodzisz i koniec czy tego chcesz czy nie,przychodzi taki moment i juz!! co najwyzej jak ktos wyzej napisał mozna odmowic cesarki a nie zmusic do porodu haha!