Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pęcherzyk jest zarodka brak pomocy oszaleje

Polecane posty

Gość gość

hej mam pytanie strasznie sie stresuje jestem w 7 + - tyg ciąży i dzisiaj byłam u gina pęcherzyk jest zarodka nie ma zaznaczę ze pęcherzyk tydzień temu był na badaniu za mały trochę co do wieku ciąży i lekarz skierował mnie na kolejne badanie B-hcg i wynik w ciągu tygodnia wzrósł z 2011,00 na 4034. 2 razy już poroniłam, 3 raz tego nie przeżyje

Gość gość
Na poprzednin badaniu ile mm mial pecherzyk a ile teraz ma? Po ilu dniach od zrobienua bety zrobilas drugie badanie?

Gość gość
tydzień temu miał 3 mm wiem strasznie mały i przy tej wielkości b-hcg wynosiło 2011 a następne badanie b-hcg robiłam wczoraj i jest 4034 ale lekarz nie powiedział mi ile ma pęcherzyk tylko powiedział ze rośnie

Gość gość
niski przyrost bety:-( po tygodniu tylko 2 tys. ?

Gość gość
nie denerwuj sie to podstawa ! zyczę powodzenia :)

Gość gość
W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić: 66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 - 6 000 mIU/ml w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

Gość gość
Tym ze wtedy mial 3 mm nie powinnas sie przejmowac, bo nie wiadomo kiedy byla owulacja. Najwazniejsze zeby rosl. Na wydruku usg nie ma zmierzonego pecherzyka? Beta troche wolno rosnie , ale z tym tez roznie bywa. Mysle ze ta tydzien juz powinien byc widoczny zarodek

Gość gość
ale jak patrze na wynik i pomiar co do tyg ciąży to własnie wychodzi na to ze 7 tydzień powinno sie mieć od 4000 zwyższ ale martwi mnie ten pęcherzyk

Gość gość
co najgorsze przed każdym poronieniem czekałam na bicie serca i nigdy go nie usłyszałam a badania co chwile robie

Gość gość
A kiedy zrobiłaś pozytywny test?

Gość gość
u ginekologa byłam 5 maja a wtedy był 6+- tydz a test zrobiłam 30 kwietnia

Gość gość
czyli za dobrze nie jest?

Gość gość
Życzę Ci, żeby było dobrze, nie chcę tu wyrokować, nie jestem lekarzem a i oni nie mogą nic powiedzieć z pewnością. Mogę się tylko pomodlić za ciebie

Gość oria111
Przykro mi ale beta z 2011,00 na 4034 tak powinna wzrosnąć mniej więcej w ciągu 48h, a nie w ciągu tygodnia, nie pisze tego złośliwie lepiej się wcześniej nastawić, sama to przeszłam. Badałaś tarczyce?? Brałaś luteinę po owulacji? Badałaś ogólnie hormony po tamtych stratach, myślę że najwyższy czas na to?

Gość gość
robiłam te badania teraz jestem w trakcie robienia przeciwciał dobrze wiecie na to nie da się przygotować

Gość gość
no i d*pa

Gość gość
A po poprzednich poronieniach miala lyzeczkowania?

Gość gość
tak miałam 2 razy ten koszmar a jeśli będę miała pusty pęcherzyk tez się ma zabieg?

Gość gość
Jesli samo nie pojdzie to tak, ale jesli znow by bylo cos nie tak to sie wstrzymaj moze samo sie oczysci. Zniszcza ci endometrium czestymi zabiegami

Gość gość
co najdziwniejszego to że ani w mojej rodzinie ani męża nie było przypadków poronień ani jakichkolwiek powikłań i chorób tylko ja taka......

Gość oria111
Ja miałam łyżeczkowanie przy pustym pęcherzyku. Do d**y to, wiem:(, a luteinę brałaś od owulacji?

Gość gość
nie lekarz nic mi nie przepisał

Gość gość
Takie teraz czasy, co raz wiecej osob ma klopoty z plodnoscia, ale najwazniejsze ze zachodzisz w ciaze.

Gość gość
no tak ale co jakiś czas lądować w szpitalu na zabiegi? niedługo to po nazwisku będą mnie wolać

Gość gość
co do luteiny miałam robiony progesteron i wszystko ok było z wynikami

Gość gość
Za mały przyrost, za mały pęcherzyk. Nic nie wskazuje, żeby ciaża się utrzymała. Trzeba szukać przyczyny tych poronień, bo 3 raz z rzędu to nie jest normalne.

Gość oria111
Badałaś progesteron w czasie ciąży? Napisałam o tym bo ja po tym incydencie, od razu dostałam przy staraniach luteinę po owulacji, następna ciąża już super, uważam, że bardzo mi ona pomogła.

Gość gość
Ale po co Ci te zabiegi? Macica sama się oczyści a tylko pogarszasz sprawę jakimis zbednymi zabiegami

Gość oria111
Ona nie chce zabiegu na pewno warto poczekać na oczyszczenie się samoistne, ale czasem nie idzie, była ze mną na czyszczeniu dziewczyna, która czekała do 12tyg (dziecku przestało bić serce w 7tyg) i nic się nie działo. Też świadomość, że chodzi się z pustym pęcherzykiem i czeka, jest do kitu.

Gość gość
Wybacz,ale poronilas dwa razy i czekasz jeszcze na jakies wyniki badan,a znow zaszlas w ciaze? Powinnas poczekac z tym az bedziesz miala komplet badan. Dwa poronienia bez bicia serca to nie jest normalne. Jedno moze sie zdarzyc. Do tego niestety zapowiada sie u Ciebie na powtorke. Bardzo mi przykro,ale maly przyrost hcg na to wskazuje. Poza tym w 7tc juz powinno bic serce,a u Ciebie nie ma nawet zarodka. Sam pecherzyk. Moim zdaniem wstrzymaj sie z kolejnymi ciazami. Chyba,ze z ta bedzie jednak ok czego Ci zycze. Kazda ciaza to wysilek dla organizmu. Do tego lyzeczkowania... Zmien lekarza. Znajdz specjaliste,ktory potrafi zaopiekowac sie Toba dobrze i znajdzie przyczyne nawracajacych poronien. Moze masz zespol antyfosfolipidowy? Moze to sprawa genetyki? Jakie masz TSH? Powinnas miec maksymalnie 2. Wiem co czujesz sama przez to przeszlam. Tez bylam lyzwczkowana. U mnie serduszko bilo,ale tylko kilka dni. Teraz mam zdrowa corcie.Wsytzymaj sie z tymi ciazami,bo kolejne poronienia bez kompletu badan fundujesz sobie na wlasne zyczenie.