Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pęcherzyk jest zarodka brak pomocy oszaleje

Polecane posty

Gość gość
no tak ale mi powiedziano ze moja przyczyna poronień była choroba na toksoplazmozę i dostałam zielone światło i tak długo się staraliśmy ponad rok. Nie chce zabiegu wolała bym akies tabletki do domu i przeżyć to we własnym łóżku z mężem sami a nie na sali gdzie każdy patrzy na ciebie z politowaniem

Gość gość
Mialam tak samo, w 7 tyg brak zarodka, lekarz kazal dla pewnosci czekac, czekalam do 12 tyg... i nic. Wyrok-puste jajo plodowe. Poronienie samoistne nie nadchodzilo, musiałam miec lyzeczkowanie.

Gość gość
Nie martw sie. U mnie tez nie bylo serduszka ani zarodka chodzilam do lekarza co rydzien i nic. Bylam zrezygnowana... pierwsza ciaze stracilam w 20 tyg. Poszlam do lekarza w 8 tyg z nastawieniem ze sie nie udalo a tu niespodzianka! Serduszko bije! Nie denerwuj sie i czekaj.

Gość gość
też tak miałam kiedyś. zrobiłam test mniej więcej w 6 tyg (wg OM), ale pojawiło się plamienie jak przed okresem. poszłam do lekarza, zrobili mi usg, ale nic NIC na nim nie widzieli. robiłam betę, z wynikami jeszcze raz poszłam do lekarza, na usg widać tylko pęcherzyk, babka podejrzewała puste jajo płodowe. później badała mnie inna lekarka, stwierdziła, że macica jest zdecydowanie za mała jak na ten czas (a wg OM to już był chyba 8 czy 9 tydz) i wypisała skierowanie na badania krzepliwości i na zabieg. Przed zabiegiem jeszcze raz mi zrobili USG i pojawiło się bicie serduszka :) co się okazało? że przy moim nieregularnych cyklach owulacja była pod koniec zamiast w połowie, stąd te rozbieżności. Pozdrawiam, trzymaj się, Autorko! :-)

Gość gość
i według zapłodnienia to był 6, a nie 9 tydzień :P

Gość gość
Mam nadzieje ze się pojawi zarodek nie wiem czy to dobry znak ale nadal bolą mnie piersi czy to oznaką ze ciąża się posuwa do przodu. ?

Miałam podobną sytuację. w szóstym tygodniu okazało się, że pęcherzyk jest ale serduszko nie bije i ginekolog powiedziała, że coś jest nie tak bo na tym etapie serduszko powinno już bić, poczekałam jeszcze tydzień i serduszko zaczęło bić. najwidoczniej do owulacji doszło troszeczkę później. Czasem warto poczekać i zrobić dla pewności b-hcg. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
A wy jak bralyscie luteine dopochwowo ile razy dziennie

Gość gość
2x dziennie (rano i wieczorem po 100 mg)

Gość gość
Ja właśnie tak zaczęłam tak brać