Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam nową pracę, co z wypowiedzeniem w obecnej pracy?

Polecane posty

Gość gość

dostałam nową pracę, ale mam w obecnej rpacy 3 miesięczny okres wypowiedznia. Chcę się dogadać z pracodawcą do skrócenia tego okresu do maksymalnie 2 miesięcy. Mam pytanie co wobec tego z urlopem? mam nie wykorzystany w całości urlop , nawet mam jeszcze 1 dzień zaległego. Jak to wtedy wygląda taki okres wypoedzania? Czy pójde na urlop? jeśli tak to na ile??

Gość gość
zna się ktoś na tym?

Gość gość
kodeks pracy - mówi Ci to coś? ściągnij sobie, poczytaj, a wszelkie wątpliwości sie rozwieją niczym poranna mgła 🖐️

Gość gość
Możesz poprosić swojego pracodawcę o rozwiązanie za porozumieniem stron (on ma prawo odmówić). Jeśli zgodzi się na Twój termin, tj. za 2 miesiące musi rozliczyć się z Twojego urlopu tj. albo udzielić Ci przysługujących wolnych dni albo wypłacić ekwiwalent urlopowy. Ponieważ mamy maj, pracodawca nie rozlicza całego przysługującego Ci na rok urlopu (20 lub 26 dni) tylko liczbę dni proporcjonalną do czasu (pewnie z 15) a resztę urlopu wykorzystasz w nowej pracy. Jeśli masz jeszcze 26 dni urlopu (?) to właściwie możesz złożyć normalne wypowiedzenie, a w ostatnim miesiącu pójść na urlop, w czasie którego pójdziesz do nowej pracy (ale wtedy nie będziesz miała urlopu do końca roku.