Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana mama alergika

Kaszel w nocy po Singulair5

Polecane posty

Drogie Mamy, pomozcie! Dzisiaj lekarz alergolog po raz pierwszy zapisal corce (5 lat) lek Singulair na noc. Corka w nocy zaczela mocno kaszlec, kaszlem krtaniowym. Czy to normalne? Wczesniej miala kaszel tylko sporadycznie, w okresach nasilonego pylenia, a przez ostatnie pare dni bardzo rzadko i to glownie rano. A teraz od 20 minut kaszle a mnie serce boli. Czy ktos sie spotkal z taka reakcja? Blagam pomozcie!

Gość gość
Cześć! Miałam to samo, jeżeli masz w domu Zyrtek lub cokolwiek przeciw alergicznego to podaj i zobacz czy kaszel przejdzie choć na chwile. Mój maluch jest uczulony na ten syrop, obstawiam że z powodu konserwantów w składzie. Miałam okropną noc po tym cholerstwie :( pomógł zyrtek, inhalacje z soli fizjologicznej i stanie przy otwartym oknie (była zima więc w kombinezonie i czapce) żczę powodzonka

ale podawalas dalej lek czy odstawilas? To jeste jej pierwsza dawka i nie wiem co robic dalej :( Teraz juz sie uspokoilo ale nie wiem na jak dlugo :( Ona caly czas spi, przy tym kaszlu sie nawet nie obudzila a lek na alergie dostala rano, dawke ma tak zapisana, ze cala bierze rano i teraz nie moge jej nic podac, zeby nie dopuscic do przedawkowania.

Gość gość
Moje biorą Promonta (to samo co Singular) Ale takich akcji nie było. Z tym, że biorą jako lek w leczeniu astmy. Może zaczyna jej się infekcja? Albo uczulenie na jakiś składnik (chociaż raczej wątpliwe że na montelukast)

Infekcje raczej bym wykluczyla, tak nagle po podaniu leku?