Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam osób mieszkających w Norwegii

Polecane posty

Gość gość

Czy są tutja może osoby z Oslo bądź okolic?

Gość gość
nie ma , tu wszyscy z uk a i ja ci nie pomoge bo mieszkam w sztokholmie

Gość gość
Ja jestem !

Gość gość
Ja tez, mieszkam w NO 5 lat

Gość gość
ja założyłam ten temat:) fajnie, że ktoś się odezwał. Szukam obecnie pracy w stolicy Norwegii, ale jakie mam szanse skoro przebywam w Polsce? Znam angielski i norweski poddstawowy, pracy szukam oczywiście przy sprzątaniu, ewentualnie jako opiekunka.

Gość gość
Ambitnie podchodzisz do sprawy, podoba mi sie to! sprzataczka lub max opiekunka :-)

Gość gość
tu autorka oj wyczuwam ironię w ostatnim poście:P Tak, może i nie jestem ambitna, ale nie mam wyjścia. Musze wyjechac za granicę do pracy, a na Norwegie padło, bo już tam mieszkałam i będę miała w razie czego gdzie mieszkać jak znajde pracę. A to już duzo jesli chodzi o start. Niestety może i gdybym nie wyjechala wtedy to dzis nie takiej pracy bym szukała, ale musiałam, bo sprawy rodzinne mnie zmusiły. Nie znam na tyle norweskiego by pracować w innymmiejscu. Znam za to angielski i do UK mogłabym jechać, ale za co tam zyć na początku, gdzie się zatrzymać? Moim zdaniem mam dobry plan, jadę do kraju gdzie mam gdzie mieszkać, gdzie na początku mam za darmo i mieszkanie i życie, a ze popracuję znowu jako sprzątaczka? Mi to akurat nie ujmuje w żaden sposób. ważne żeby mieć prace i zarabiać:) a po jakimś czasie można szukac czegos innego.

Gość gość
jasne , autorka powinna odrazu aplikowac na dyrektora banku- ambitnie

Gość gość
A to czym sie zajmowalas kiedy mieszkalas w norwegii? mysle ze jesli masz mieszkanie i jedzenie przez jakis czas to dobrze by bylo przyjechac i dopiero na miejscu szukac pracy, bo jesli jestes w polsce i szukasz przez internet to nigdy nie wiadomo gdzie cie wysla.