Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ilość papierosów w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Do kobitek palących w ciąży. Ile dziennie, tak z ręką na sercu wypalacie papierosów? Boicie się, że możecie urodzić przed terminem, albo że dzidziuś będzie chory?

Gość gość
papierosy to samo zdrowie bo kto pije i pali ten nie ma robali

Gość gość
Ja paliłam do 8 tygodnia ciąży, potem wiedziałam że nie mogę dla zdrowia dziecka. I nie wiem czy wpłynęło to moje palenie na zdrowie dziecka, ale córka urodziła się z problemami z oddychaniem, trafiła do inkubatora. Koszmarne, teraz ma alergię na niemal wszystko co wziewne.

Gość gość
Bez przesady, żeby rzucić palenie. Paliłam całą ciażę. Zmniejszyłam tylko ilość. Wypalałam mniej więciej 15 papierosów dziennie. Z 20 udało mi się zejsć.

Gość gość
jest jakas sprawiedliwość na tym swiecie :classic_cool: a z drugiej strony patologiczne matki chlają , palą na potege , sypiają z menelami a często rodzą zupełnie zdrowe dzieci

Gość gość
I urodziłaś zupełnie zdrowego maluszka?

Gość gość
Tak. Przy drugim już nawet nie ogrnaiczałam palenia.

ja nie palilam w czasie ciazy i wszystkie moje znajome na ten czas rzucaly, niektore po skonczeniu karmienia wracaly inne nie pala do dzis - w tym ja:-)

podczas rozwoju plodu(przez okres 9 miesiecy) istnieje tzw okres krytyczny w ktorym to wszystko co matka robi , pije alkohol, pali paierosy, denerwuje sie bardzo/stresuje etc ma ogromny wplyw na rozwoj dziecka i danego organu

Gość gość
Ja palę naprawdę baardzo dużo, czasami dochodzi do dwóch paczek dziennie. Mam ogromne wyrzuty sumienia z tego powodu :( Jedyne co mnie pociesza to fakt, że wszystkie badania sa dobre i lekarz twierdzi, ze wszystko jest w najlepszym porządku. Nawet na usg widać, że dziecko nie jest niedorozwinięte i ma normalne wymiary.

Gość gość
jak ma urodzić sie rozwinięte jak ma matkę niedorozwoja?

Gość gość
Nie wiem jak można być takim debilem żeby palić w ogóle, ale żeby palić w ciąży to trzeba być skretyniałym imbecylem, bez krzty wyobraźni. Nie powinnyście się rozmnażać, bo jeszcze przekażecie tym swoim biednym dzieciom geny głupoty.