Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto uczyć się innego języka niż angielski

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj zdawałam już ostatni egzamin maturalny i od dziś mam wakacje. Język angielski znam na dobrym poziomie, B2/C1 ale nadal chce go szkolić ( oglądam filmy po ang , angielski programy , wywiady, czytam angielskie czasopisma itd) bo chciałabym pracować za granicą , podróżówać, potrzebuje tego języka i naprawde uwielbiam angielski. Zastanawiam się czy warto teraz np samej uczyć sie jakiś podstaw hiszpańskiego czy lepiej skupić się na tym angielskim żeby go opanowac naprawdę dobrze i próbować zdawać jakieś testy IELTS itd ? I co sądzicie o hiszpańskim ? Szukam czegoś co mi sie podoba a jednocześnie będzie łatwe.. z hiszpańskiego znam juz parę słówek

Gość gość
up

Gość gość
Jak znasz angielski na tak dobrym poziomie, to mozesz zaczac uczyc sie innego jezyka i caly czas szkolic sie w angielskim. Pytanie: gdzie chcesz pracowac? Nie rozumiem tego "szalu" na hiszpanski, wedlug mnie to kiepski pomysl, chyba ze chcesz byc podroznikiem, albo po prostu zamieszkac w Hiszpanii. Tylko widze 2 praktyczne powody dla ktorego ktos mialby sie uczyc hiszpanskiego. No chyba ze ktos chce sie uczyc bo lubi. Uwazam ze powinno sie uczyc jezyka takiego kraju, ktory jest wazny pod wzgledem gospodarczym, np. niemiecki, roosyjski lub chociazby szwedzki. Pozdrawiam, germanistka

Gość gość
niemiecki jest obrzydliwy i brzmi jak rozkazy .. Wystarczy posluchać przemówień Adolfa na youtube

Gość gość
Bardzo dobra atmosfera nauki niemieckiego jest na https://zalewskitomasz.pl/. Kurs na Skype jest wartościowy i przyznam, że lepszy moim zdaniem od zwykłych lekcji stacjonarnych. Tomek się skupia na każdym kursancie. Wybitnie dobrze wyjaśnia podstawy języka. Uważam, że do dobrej znajomości języka potrzeba wyrobienia mistrzowskich podstaw. To się na razie sprawdza.

Gość gość
Pan Tomasz Zalewski to bardzo dobry nauczyciel niemieckiego, pasjonat 100%. Z córką się zapisałam na niemiecki razem, bo prawdopodobnie za rok już będziemy żyć za granicą. Po około 8 miesiącach nauki, dość intensywnej mamy opanowane podstawy, najczęściej używane słownictwo, a nad gramatyką się specjalnie nawet nie zastanawiam. Wiadomo, że jakoś super jeszcze nie mówię, ale to przychodzi z czasem.