Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mam zaczac podawac mleko krowie??

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 1, 5 roku i mysle ze to najwyzszy czas. Z tego co czytalam to najlepsze jest mleko krowie. Z tym, ze takie mleko po otwarciu moze stac 24 h. No a dziecko nie wypije w ciagu doby przeciez litr mleka... nie bede przeciez reszty wylewac. Jak wy przeszlyscie na mleko krowie??

Gość gość
Mialo byc mleko swieze oczywiscie nie krowie..

Gość gość
dlaczego tak długo zwlekałaś z podaniem świeżego mleka?

Gość gość
Długo? Douczcie się bo czytać się tego nie da.

Gość gość
Autorko ja też kupuję świeże mleko bio ale u nas (tu gdzie mieszkam) takie mleko jest ważne przez 48 godzin do 3 dni . Piszę o tym że mleko jest ekologiczne bo ekologiczne mleka są jeszcze bardziej wrażliwe na zepsucie a jednak można je konsumować przez trzy dni więc te 24 godziny to trochę przesada.

Gość gość
do 3 r.ż tylko piers albo mm.

Gość gość
A jak podawać to raczej prosta rzecz. Dajesz do picia z kubka . Możesz też dodawać do kaszki, budyniu, miksować z bananem i podawać do picia jako shake mleczny.

w zadnym wypadku nie podawac eciom do 6 lat mleka BIO :)))

Gość gość
Do 3 r.ż pierś lub mm? :D Co do mleka od mamy to się zgodzę ale mleka modyfikowanego tak długo bym w życiu nie podawała bo nie jest do końca zdrowe poprzez szkodliwe kwasy tłuszczowe które zawiera (powstałe w wyniku rozpadu tłuszczów) a mleko krowie u 18 miesięczniaka może być normalnie podawane i będzie to zdrowsze niż mm.

Gość gość
Ja swoim dzieciom na krowim mleku zaczęłam gotować mannę (lubella, błyskawiczna) ok 7 miesiąca. Z tym że żadne z moich dzieci nie tolerowało mm, więc poza piersią jadły kaszki na wodzie robione. A po mannie nic im nie było.

Gość gość
również podawałam na krowim mleku od 7 miesiaca kaszki, budyń. po skończonym roczku dawałam do picia z kubeczka. teraz ma 16 miesięcy pije na śniadanie kakao lub samo mleko.

Gość gość
Nie wiem jak masz podac ale najlepiej to nie podawaj w ogole. Jest ciezkostrawne i scina sie w zoladku. Bylam 10 lat na diecie bezmlecznej jako malutkie dziecko i zyje. Jako dorosla tez nie spozywam surowego mleka.

Gość gość
Najlepiej zacząć od podawania jogurtów, kefiru, maślanki w połączeniu z owocami jak dziecko nie pomubi kwaskowatego posmaku. Taka opcja jest lepsza bo lżejsza dla układu trawiennego, lżej strawna. Mleko krowie zdrowiem nie jest, mleko podyfikowane tymbardziej nie ale fermentowane produkty mleczne są ok.

Gość gość
A to nie mozesz po prostu zuzyc tego co zostanie? Jaki masz problem? Dodasz do kawy, herbary, jajecznicy, zupy, platkow, kisielu, czy czego tam. Albo nalesniki zrobisz, omleta usmazysz, budyn ugotujesz, kakao zrobisz, albo goraca czekolade. Dziwne masz rozterki naprawde.

Gość gość
A no wlasnie nie moge bo mleka uzywam sporadycznie. A codzoennie pol litra to dla mnie ogrom

Gość gość
To wylej

Gość gość
A po co masz podawać mleko krowie? Krowy mleka nie piją :)

Gość gość
Dobre ;)