Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 1111111

Dym papierosowy w mieszkaniu, smród.

Polecane posty

Gość gość 1111111

Mieszkamy w bloku. Obok sąsiad z żoną i kilkumiesięczną córką. Wracam z miesięcznym dzieckiem ze spaceru. Nie było nas godzinę i okna w całym domu zostawiłam otwarte, żeby przewietrzyć. Wchodzę do pokoju dziecka, rozbieram je i kładę do łóżka w mega smrodzie tytoniowym. Miało wlecieć świeże powietrze, a wleciał dym z papierosa. Wychodzę na balkon widzę jak sąsiad zapala drugiego papierosa, niestety jego balkon, jest obok naszego balkonu i w tym pokoju śpi dziecko. Mówię mu, że u mnie w mieszkaniu śmierdzi papierosami, a oboje nie palimy. On na to: wychodzę na balkon, bo żona nie pozwala mi palić przy dziecku. Potem na balkon wyjdzie żona na dymka i dziecko musi mieć wieczne zamknięte okno. Wchodzą do nas znajomi, rodzina i pytają: od kiedy wy palicie? Wiadomo, że nie wezwę policji na sąsiada palącego papierosy na balkonie, bo mnie wyśmieją i nie wyprowadzimy się, bo mieszkanie dopiero co kupione, ale jak nie zwariować? U mnie w domu rodzinnym się nie paliło, ja i mąż nie palimy, a przez sąsiada jesteśmy biernymi palaczami, a wierzcie mi, że sąsiad i jego żona palą bardzo dużo. Da się coś tym zrobić?

Gość gość
Zacznij palić. Wtedy dym przestanie ci przeszkadzać i nie bedziesz juz tylko biernym palaczem :-P

Gość gość
juz na wstępie macie kiepsko bo nie możecie się dogadac z sąsiadami nie wiem czy sie z tym da coś zrobić wątpię, może kup jakis neutralizator zapachów i porusz temat palenia do wspolnoty mieszkanców

Gość gość
Wolnoc Tomku w swoim domku :-)

Gość gość
te trolle nie czują że śmierdzą wiem bo sama paliłam 15 lat paliłam i teraz jak 3 lata nie palę widzę jak smród dokucza jaki człowiek ma węch że ogórek pachnie ,mydło perfumy i jak czuć od razu od kobiety że pali pomyśleć że tyle lat byłam takim śmierdzącym trollem ble:-o no ale nie jestem :-D autorko ja bym zgłosiła do administracji

Gość gość
Skuteczny produkt marki Foen www.foen.pl to odświeżacz powietrza AntiTabac przetestowałem i działa skutecznie eliminuje smród palonego tytoniu na tydzień.

Gość gość
Masz przekichane. Jak to takie smrodluchy, co non stop jarają, to pewnie nie czują, że u nich też śmierdzi. Ale mniejsza z tym, czy u nich śmierdzi, kto normalny odpala jednego papierosa od drugiego:/ ? Feee... Nie dogadasz się z nimi, bo już próbowałaś i Cię spuścili po bandzie, nie wiem czy jesteś w stanie cokolwiek zrobić. Możesz pilnować kiedy nie pala i wtedy otwierać okno. Możesz ewentualnie się z nimi próbować dogadać, żeby Cię wołali, jak będą widzieli, że masz otwarte okno, a będą szli palić. I tyle. Nie wiem czy załatwisz coś inaczej, wątpię aby były przepisy zakazujące palenia na własnym balkonie, a nawet jeśli byś coś próbowała ugrać przez spółdzielnie, to pewnie Ci się odwdzięczą w inny sposób (będą w inne sposób robić na złość), a nie wiem czy tego chcesz.

Gość gość
Ale masz problem. Nic wam nie bedzie nie przesadzaj juz panikaro.

Gość gość
te trolle nie czują że śmierdzą wiem bo sama paliłam 15 lat paliłam i teraz jak 3 lata nie palę widzę jak smród dokucza x dziwne ze nie czulas bo ja sama pale ale smrod z papierochow czuje dlatego u mnie jest kategoryczny zakaz palenia w domu ani ja ani goscie nie pala u mnie w domu nawet w zimie jak jest -15 to wychodze i kaze wychodzic innym moi znajomi i rodzina pala w mieszkaniach i ja czuje od nich smrod smierdza ich wlosy smierdza ubrania meble firany wszystko