Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy narod bez godnosci

Polecane posty

Gość gość

Człowiek jest wartoscia samą w sobie. Traktowanie człowieka jak środka do celu,jak przedmiot ,interesownie jest norma w tym społeczeństw ie. Wartość człowieka zależy wyłącznie od pozycji społecznej a nie od wartości duchowych. Płytki,prymitywny naród.

Gość gość
Znasz jakiś inny naród żeby mieć skale porównawczą.

nie jest tak źle jak opisujesz jeszcze wartości chrześcijańskie w Polakach nie zniknęły choćby nie wiem jaką propagandę POwską siały media cieszę się, że naród w tych wyborach pokazał, że rozum ma :) Chwała Panu !

Gość gość
Najbardziej bezwarotsciowi i bez godności są pisiory.

Ty modelka Boga zostaw w spokoju, Ty go do polityki nie mieszaj. Ma ważniejsze rzeczy na głowie :O

Ja czytałem Nie wzywaj imienia Pana Boga swego na daremno i tyle w temacie

Cytat z buddyjskiej świątyni, oczywiście wolny przekład:P

Gość gość
pulchny - dobrą masz stopkę oczko.gif x do grubasa pasuje, prawie

Bodnij mnie w grubasa:D Lepsi na tym forum już próbowali:P bez odbioru

Gość gość
Co to są wartości chrześcijańskie? Przed chrześcijaństwem istnieli w ybitniejsi myśliciele niż Jezus np. Budda , Konfucjusz. Oni nie ponizali ludzi każąc im cierpieć i się ponizac dla bliźniego.

gość dziś Nie stresuj się. Żyj sobie zgodnie z naukami Konfucjusza, on naprawdę niczego złego nie uczył. Ja też mam prawo wyboru 💤

Gość gość
i jeszcze bedzie decydowac o odbiorze:D krucafuks osrany🖐️

Modelko to co tu małolactwo wyczynia nie ma nic wspólnego z lewactwem. To nie mieści się w żadnych kryteriach ale wiesz co? Niektórzy robią to z wdziękiem. Szkoda że nieliczni:classic_cool:

Gość gość
Polityka to raczej nie są boskie sprawy. To fałsz, obłuda i chęć dominacji.

gość dziś Piszesz: Cyt: "Co to są wartości chrześcijańskie?" Odp: - miłość - czyli cytuję: "Będziesz miłował Pana Boga swego z całego serca swego, z całej swojej duszy a bliźniego swego jak siebie samego" - czy jest piękniejszego niż miłość? - miłość do Boga i miłość do ludzi? 🌻 Cyt: "Przed c/hrześcijaństwem istnieli wybitniejsi myśliciele niż J/ezus np. Budda , Konfucjusz." Odp: - owszem - myślicieli i filozofów przed J/ezusem i po Nim jest całkiem sporo - ale... - jest tylko jeden Z/bawiciel - tylko jeden z nich oddał z własnej woli Swoje Życie za życie innych - i tylko do Niego Bóg Mówił: "oto syn mój umiłowany, jego słuchajcie" - i tylko J/ezus wskrzeszał ludzi, uzdrawiał, przemieniał wodę w wino i czynił wiele innych cudów - no i tylko On sam zmartwychwstał :) - mnie On przekonuje :) 🌻 Cyt: "Oni nie ponizali ludzi każąc im cierpieć i się ponizac dla bliźniego." Odp: - J/ezus nie każe nikogo poniżać a jedynie schować swoje ego i bardziej być wrażliwym i czułym na innych niż być przewrażliwionym na swoim punkcie - i takie relacje, gdzie jeden drugiemu pomaga jest piękny bo pełen miłości - relacje między ludźmi gdzie każdy tylko patrzy jak zadowolić samego siebie jest przykry dla każdego bo jest egoistyczny

Gość gość
Liczy się efekt i praktyka a nie puste słowa. Poza tym człowiek który jest zmuszany do miłości będzie postepowal na odwrót. Miłość tak naprawdę nie istnieje, malo kto jej doświadcza, a juz żeby oddać życie za kogoś trzeba go bardzo kochac. Jezus mógł to zrobić z powodów egoistycznych. Poza tym wiele ludzi oddawało życie w walce za innych,Jezus nie jest jakiś wyjatkowy

Gość gość
Kogo on zbawil? Nikogo, masz jakiś dowód ze kogoś zbawil? Nie można zbawić kogoś innego. Albo się pracuje na swój sukces albo nie. Nie ma kozłów ofiarnych żeby zrzucać swoje winy na innych. Jezus był kozłem ofiarnym a jego zbawienia to urojenia

Gość gość
modelka-> ktos cie musial strasznie zranic, zes tak z bogiem za pan brat i jeszcze innych ksztalcisz czy tego chca czy nie :P szczesc boze