Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto chodzi z dzieckiem do psychologa?

Polecane posty

Gość gość

Czekamy na razie na miejsce, wizyta pod koniec czerwca. Ale się zastanawiam jak wygląda taka wizyta. Dziecko jest z rodzicem czy samo, spotkania co jaki czas, czy to pomaga.... itp. Mama nadpobudliwego czterolatka.

Gość gość
Sprawa bardzo indywidualna.... na pewno pierwsze spotkanie to wywiad. potem obserwacja i wprowadzenie terapii... Jeśli dziecko jest mocno nadpobudliwe zapisz do psychiatry dziecięcego ( bo psycholog to trochę za mało) psychiatra wypisuje skierowania do pozostałych specjalistów przy podejrzeniu ADHD robi się eeg, rezonans magnetyczny okulista laryngolog. psychiatra na takie bardziej lekarskie podejście i możliwości, psycholog to taki lekarz duszy i całej rodziny. Zrób tez diagnozę Si, często problemy nadpobudliwości związane są z zaburzeniami integracji sensorycznej.

Gość gość
Ja szukam kogos bardziej dla nastolatka/prawie doroslego juz czlowieka. Wydaje mi sie, ze moze miec depresje.

Gość gość
Ja chodzę z 14 latkiem. Niema czego się obawiać ,mi pomogł bardziej zrozumięc dziecko a jemu przedstawił mozliwości roznego zachowania i ich konsekwencji.

Gość gość
A gdzie chodzisz?

Gość gość
Do psycholog. Aneta Bogal.

Gość gość
ja byłam raz u www.gabinet-psychologiczny.waw.pl i bylo warto. dziecko przestało się bać, zwalczyło swoje lęki i dzięki temu stało się odrobine spokojniejsze. naprawdę nie pozwólcie nikomu cierpieć, zwłaszcza dzieciom, jeżeli wizyta ma ukrócić ich cierpienia to warto jechać nawet na drugi koniec polski.

Gość FilipK
Teraz bardzo często spotykam sie z tym, ze rodzice zabierają dzieci do psychologa. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego jeśli tylko ma to pomóc. Jak chcesz iść ze swoim dzieckiem to proponowałbym Ci odwiedzić Panią Dorotę http://www.cps.olsztyn.pl/ . Zajmuje się też terapiami u dzieci. Tu na okolicy bardzo ją sobie chwalą.