Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedynaczka 4

KIEDY DZIECKO ZACZNIE SAMODZIELNIE SIADAĆ?

Polecane posty

Gość Jedynaczka 4

Moja córeczka skończyła 7 miesięcy i dotąd samodzielnie nie siedzi.Owszem usiądzie ale w bujaczku, albo gdy biorę ją na kolana.Byłam u lekarza i rozwija się prawidłowo.Moja mama mi mówi że powinna już siadać.Troszke waży, może dlatego?!

Gość gość
A raczkuje? Dzieci zwykle najpierw raczkują a potem siadają (z pozycji czworaczej, a nie z pleców). A czas ma chyba do 9 mca z tego co pamiętam. Ważniejsze żeby uczyła się pełzać/raczkować i do tego powinnaś dziecko zachęcać.

Gość gość
mietek jak walil denaturat 7 miesiecy to nawet sie samodzielnie nie porafil położyć spać:O masakra

Gość gość
mój syn tez późno zaczął, chodziliśmy na kontrolę do rehabilitantki, dużo leżenia na brzuchu, potem dziecko zaczyna prostować ręce i być w takiej pozycji jak robinie pompek i potem tak siada bokiem przekręcają biodro, kurcze ciężko to opisać. o tu masz taki filmik, pomóż troszkę dziecku kierując tak jak ten maluch,żeby córka poznała technikę, bo samo posadzenie to żadna pomoc i nauka. Ona musi wiedzieć jak samodzielnie usiąść. https://www.youtube.com/watch?v=Yp4aXpt-F_s

Gość gość
córka usiadła w dniu, w którym skończyła 7 mies. syn z tydzień przed ósmym miesiącem, jeszcze nie masz sie czym martwić.

Gość Jedynaczka4
Bardzo dziękuje za informacje.Śliczne dzieciątko na filmiku gościa z piątku godz.23,07 DZIĘKUJE BARDZO.Moja córka często leży na brzuszku, przekręca się na boki jednak nie raczkuje jeszcze.

Gość gość
byla na ten temat sonda uliczna i ludzie sie wypowiadali ale glupio no ale nie wiem juz co z tymi tematami ale cieszyc sie zyciem to wazne 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
Każde dziecko jest inne.nie panikuj.mój syn siadal jak skończył 9miesięcy i było ok,

Gość gość
Moj synek zaczal siadać mając ok 7-8miesiecy z pozycji leżącej,i najpierw siadam a dopiero później nauczył się raczkować

Gość Jedynaczka4
Zobaczymy jak długo to potrwa? Córeczkę kładę na brzuszku, przesuwa się. Dziś na spacerze usiadła ale trzyma się rączką brzegu wózka.Dziękuję z wsparcie, pozdrawiam.

Gość gość
Mój syn ma 8 miesięcy, siedzi samodzielnie ale jeszcze nie siada. Zaczyna samodzielnie wstawać (jak ma się czego chwycić), ale nie raczkuje (jego starszy brat już dawno raczkował w tym wieku). Podnosi się na rękach, trochę na nogach ale to jeszcze nie jest ta właściwa pozycja do raczkowania. Poczekamy, zobaczymy :) Ty też autorko nie panikuj, daj dziecku jeszcze trochę czasu.

Gość gość
moj zaczal podejmowac pierwsze proby siadania w wieku 6 mies, zaczyal raczkowac jak mial 8.