Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulla1992

ból kręgosłupa

Polecane posty

Proszę o porade .. 3 lata temu miałam operacje na kręgosłup w odcinku lędźwiowym , myślalam że wszystko wróci do normy i w końcu pozbęde się tego okropnego bólu .. ale niestety z czasem wszystko nawracało , dla tego ostatnio wybrałam się na tomograf i opis jest taki : Spłycenie lordozy lędźwiowej , pogłębione ustawienie kości krzyrzowej .obniżenie wysokości krążka między kręgowego w poziomie L5/S1 z cechami zmian zwyrodnieniowych ( objaw próżniowy ) i szeroką asymetryczną centralno-prawoboczną dokanałową wypukliną jądra miażdżystego na głębokość di 0,8 cm z uciskiem worka oponowego i prawego korzenia nerwowego. Czy ktos z Was miał może takie coś , może podpowiedziec jak to leczyć ?

Gość gość Edyciak
Nie rozumiem zdania "pogłębione ustawienie kości krzyżowej" Nie wiem, co miałaś zrobione podczas operacji. Natomiast jest przepuklina kręgosłupa pomiędzy 5 kręgiem lędźwiowym a 1 krzyżowym.

Gość misiekmisiek
Powinnaś iść do jakiegoś specjalisty - fizjoterapauty. Takie recenzowanie przez internet nie ma sensu. jeśli moge coś polecić - to klinika Kręg Clinic w Poznaniu. Zapytaj o dra Posłusznego. Dwóch znajomych u niego już było na zabiegach i ponoć gościu działa cuda...