Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duda and Komorowski

Polecane posty

Gość gość

Na kogo głosy dajecie? Kukiz odpadł, chociaż był blisko. Nie ukrywam , lepiej jak Duda zostanie. Tez pewnie nie wiele wniesie, ale tylko głupi by głosował na tego samego imbecyla co miał już szansę. A jego rodzina czytająca z kartki żenada. Czego jeszcze się chwyci aby wygrać? Rodzina, Karolak co jeszcze :-D

Gość gość
Co to znaczy te and? Wracając lepiej jak Komorowski wygra. On dużo robi a wam ciągle mało. Dpa dzieci zasilki macie a wam malo i malo. Rodzina jego fajna widać te więź ojca z dziećmi. Super. Oddam gloa na niego.

Gość gość
Głosowalam na Kukiza z mężem, a teraz głosujemy na Dudę. Nie jestem za PiSem, Duda nie był moim kandydatem, ale... mam dość jak większość chyba polaków złodziejskich rządów PO. Komorowski to marionetka, nie mam nic do niego jako człowieka, prosty, zwykły, niezbyt mądry i bystry człowiek stąd te gafy, a wszystkie decyzje jakie podejmował to nie były przecież jego decyzje. Wykonywał jedynie polecenia. Widac, ze PO się pali grunt pod nogami, Tusk musi się tez obawiać, ze jego machlojki ujrzą światło dzienne skoro aż się pofatygował o publiczne wystąpienie.

Gość gość
Haha laska nie wie co znaczy and :-D ja daje na komora. Super gość. I zrobił to bardzo dużo. A wy ślepi jak niewidzicie

Gość gość
Komor zrobił dużo, nawet bardzo dużo dla siebie i swojej sitwy PO jego rodzina do któregoś pokolenia wprzód jest ustawiona, to nic, że kosztem wszystkich Polaków, najważniejsze, że jemu i całemu PO oderwanemu od rzeczywistości jest dobrze gbur i cham bez obycia, do tego umaczany w afery WSI za nic ma naród, któremu przysięgał służyć idźcie i głosujcie na niego

Gość gość
Za Komorowskim nie jestem. Przez okres 5 lat nie zrobil NIC dla Polski. Ale takie slowa : "Komorowski to marionetka (...) a wszystkie decyzje jakie podejmował to nie były przecież jego decyzje. Wykonywał jedynie polecenia. " smiesza mnie do glebi. A Duda to nie marionetka? Tez marionetka i to psychola, ktory ma jedna misje w zyciu - pomscic brata. Zwyciestwo Dudy to bedzie Smolensk, Smolensk, Smolensk.....i nic poza tym. Na dzien dzisiejszy nie ma wyboru bo i Komorowski i Duda to wielka porazka dla Polski.

Gość gość
Głosowałam na Kukiza,a teraz wybiorę mniejsze zło czyli Dudę,nie wyobrażam sobie,żeby ten żałosny Komor znowu był prezydentem

Gość gość
ja pisałam o 10:06 Nie wiem co cię tak śmieszy. Duda nie był prezydentem, nie wiem czy jest marionetką, być może. A może wcale nie jest? Nie wiemy tego, ocenić go mogę jedynie jak wygra. natomiast Komorowski to marionetka i pisze to na podstawie tych 5 lat jego rządów, a raczej rządów PO, bo jak pisałam ja nic do tego cżłowieka nie mam. Nawet mi go szkoda, bo domyslam się jaką teraz presję wywiera na nim Tusk i Kopaczowa:O Podejrzewam, ze może i temu człowiekowi wcale i na rękę nie jest użeranie się z nimi przez kolejne 5 lat.

Gość gość
"Duda nie był prezydentem, nie wiem czy jest marionetką, być może." Czyli nie znasz sie kompletnie na polityce ani nie znasz polskiej sceny politycznej. Chcesz go oceniac jak wygra? Jak juz doprowadzi kraj do ruiny? Moze jednak nalezy myslec PRZED szkoda a nie po :O I Komorowski i Duda to sa bardzo zli kandydaci. Jeden robi co kaza mu karierowcy, drugi co kaze mu psychol.

Gość gość
i znowy wybór miedzy dżuma a cholerą, nie głosuję

Gość gość
Duda na debacie powiedział ważną rzecz ,jeśli w ciągu roku nie zmieni ustawy o 67 latach pracy i coś tam jeszcze p[oda się do dymisji i to w tym momencie wyborcy sami go mają prawo atakować gdyby słowa nie dotrzymał i zdjąć go z urzędu ,myślę że choćby dlatego warto dać szansę.P.Komorowski przez 5 lat nie zrobił nic na plus za to wiele na minus jego czas się skończył!

Gość gość
ja z 10:06 wybierając prezydenta musimy mu dać chociażby jeden % zaufania. ja prędzej uwierzę w to, że Duda uwolni się od Kaczyńskiego, Kaczyński odpuści, umrze:P itp. niż że Komorowki uwolni się od PO. Poza tym za Dudą przemawia tez to, że więcej sobą reprezentuje. To oczywiście moje zdnaie na ten temat, ale generalnie zgadzam się z tym, że Duda to mniejsze zło.

Gość gość
Duda obiecuje grudszki na wierzbie. Nie jest w stanie spelnic owych obietnic bo pieniadze (do rozdania) nie spadaja jak manna z nieba :D Dzisiaj juz Grecja placi kolosalna cene za takie bajdurzenia politykow i ich wprowadzanie dobrobytu.

Gość gość
Oj dziewczyny, sorry, ale jak czytam jaki to ten Duda niby dobry to mnie śmiech ogarnia. Żeby było jasne: nie jestem za Komorowskim i za PO. Nie wiem czy w ogóle pójdę głosować w drugiej turze, bo nie ma na kogo. Ale jak słyszę, że dajecie się nabierać na te kawałki o obniżeniu wieku emerytalnego to nie wiem czy naprawdę jesteście tak naiwne? Ile to już razy Kaczor obiecywał, że w wypadku przegranej zrezygnuje ze stanowiska/polityki? Jakoś do tej pory nadal działa... Poglądy PiS to średniowiecze. Gospodarczo też nam nic nie dadzą, bo i skąd. Cóż, może by i było skąd, ale trzeba by zreformować emerytury mundurówek, górników i trzeba by się zabrać za Kościół, ale tego to PiS na pewno nie zrobi. Więc skąd oni niby nabiorą kasy? Z pustego to i Salonom nie naleje:/ Ale łudźcie się dalej, że dzięki PiSowi będzie lepiej. Będzie lepiej: darmozjadom księżom, to Wam mogę zagwarantować.

Gość gość
true

Gość gość
Jeden i drugi żałosny, nie warto nawet iść na wybory.

Gość gość
W USA była parada Polonii z poparciem dla Dudy i orędziem do Polaków.Jeden z głównych napisów:,,Polacy!Jesteście okłamywani i okradani przez własny rząd,,.

Gość gość
Duda, mimo tego ze za pisem nie jestem, komor podpisal wszystkie źle ustawy min podniesienie podatków. Widać ze jest za po a nie za narodem. U mnie juz przegal. Pis to tez zlo ale mniejsze ;)

Gość gość
Komorowski miał swoje 5 minut a raczej lat i co zrobił? Wysłał 6 latki do szkoły, podwyższył wiek emerytalny i wiele więcej na szkode polaków. Nagle zdał sobie sprawe że może przegrać więc robi WSZYSTKO żeby zdobyć głosy po to aby dalej PO panoszylo się a on spokojnie kolejne 5 lat działał na szkode obywateli. To wszystko manipulacja działająca na psychikę ludzi! Ludzie nie widzicie jak PO wami manipuluje? Nawet zatrudnia osoby które są specjalistami w manipulacji!! Ja zagłosuję na Dudę. Nie ze wzystkimi jego poglądami się zgadzam, ale trzeba wygonić PO z rządów. Dajmy Dudzie szansę. Komorowskiemu daliśmy i zawiódł miliony ludzi. Komorowski teraz taki chętny do referendum a wcześniej nie chcial o tym słyszeć. Teraz też tak będzie.

Gość gość
Głosuję na Andrzeja Dudę tak jak w pierwszej turze.Komorowski przez pięć lat nie zrobił nic,nic i jeszcze raz nic.Teraz gdy doopa mu się pali to zaczyna obiecywac złote góry.Ja się pytam co stało na przeszkodzie przez całą jego poprzednia kadencję aby dokonać tego co teraz obiecuje?Mam dość calego PO z tą maszkarą Kopacz na czele:O Za czasów rządów PIS-u przynajmniej bezrobocie ogromnie spadło i to jest jeden z głównych powodów dla ,których zagłosuję na A.D

Gość gość
podzielam opinię

Gość gość
Duda. Pora na wyrzucenie kłamcy i zdrajcy z pałacu

Gość gość
Gość 11:50 Popieram.

Gość gość
Komuna musi się schować do tego jak teraz manipulują i kłamią.Nawet Bareja tego nie przewidział.Absurd goni absurd.Np.dłuższa praca bo emerytury będą wyższe.Z czego?Część młodych wyjechała reszta na śmieciówkach/z małymi wyjątkami/i niktnie płaci ZUS.To nie chodzi o wyższe emerytury tylko o to abyśmy powymierali zanim zaczniemy korzystać. Z pieniędzy Uni też raczej nie będziemy już przy niczym korzystać bo OLAF /europejski odpowiednik NIK/się dopatrzył wielkiej korupcji w Polsce i właśnie wszczął dochodzenie. Od poniedziałku wchodzą nowe przepisy drogowe/za jazdę pod wpływem% po raz pierwsz już ok.5.000zł.Za inne przewinienia też takie wysokie mandaty jak dla bogaczy/. US mają takie przepisy,że nakładają kary gdzie mogą/i gdzie nie powinny też/.O bankach nie ma co wspominać. Wszystko po to aby wydoić obywateli gdzie się da i gdzie się nie da również.

Gość gość
alez wy jestescie glupi. duda jest tylko marionetka jareczka, ktorego najwiekszym problemem jest "zamach" smolenski i zrobienie z in vitro przestepstwa. i wy chcecie na takiego kogos glosowac liczac ze w polsce bedzie lepiej?!

Gość gość
Narzekacie na Komora no jesteście slepi co zrobil . Fakt faktem kilka błędów popełnił ale jest tylko człowiekiem. My jestesmy od tego żeby nakierować. A tylko potraficie narzekać i wiecznie w d***e źle. A wiem ze jak Duda zostanie prezydentem no juz zawczasu zacznijmy pakować walizki . Juz zapomnieliście jak za czasów Lecha Kaczyńskiego byliśmy skloceni z innymi państwami. Myślicie ze teraz będzie inaczej ? Juz Jareczek dopilnuje żeby z ruskami znowu toczyć wojnę :-/ A juz w ogóle Duda rozwalił system gadając o kredytach we frankach ze cos z tym zrobi by płacić raty takie jak przy podpisaniu umowy. No w cos trzeba wierzyć co nie

Gość gość
11:50 I jego dwóch bezrobotnych bachorów-darmozjadów razem z tłustą mamuśką:O

Gość gość
Dzisiaj debata,już nie mogę się doczekać.

Gość Kon30xs
Duda = Kaczynski, Macierewicz i cala banda wariatow. Co to za glupota myslec, ze "Duda cos zmieni", prezydent nie jest od zmieniania. Duda to sciemniona morda Kaczynskiego, pacholek kaczki jak wczesniej premier Marcinkiewicz. Wyborcy :-), wystarczy, ze od miesiaca nie ma Kaczki w telewizji i ciagle pokazuja Dude, ktory obiecuje wszystkim wszystko i zapominacie jaki PIS jest zj****y... ruszajciwe troche glowa