Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boculka12345

Łuszczy mi się skóra na twarzy.

Polecane posty

Hej. Kupiłam sobie peeling drobnoziarnisty i maseczkę oczyszczająca. Mam cerę mieszaną i chciałam jakoś o nią bardziej zadbać niż zwykle. No i zrobiłam sobie ten peeling, bardzo delikatnie i krótko a potem nałożyłam maseczkę, trzymałam ją krócej niż zaleca producent. Kosmetyki których użyłam były przeznaczone do mojej cery no i pojawił się problem, chyba przesadziłam... Zaczęła mi się bardzo łuszczyć skóra wokół ust, bardzo brzydko to wygląda, mam nieestetyczne paskudne różowe placki. Używam teraz kremów nawilżających ale do cery mieszanej, mam dwa i na zmianę smaruję, ale po paru godzinach od nowa widać te suche skórki. Problem trwa od wtorku i nic się nie poprawiło :( Jak temu zaradzić? Do tego mam trochę pryszczy bo mam problemy z hormonami więc sobie wyskakują i paskudnie to wygląda wszystko, tu syf, tam sucha skórka.

Smarowałam jeszcze buźkę maścią nagietkową mega tłustą i nic... w dodatku mnie piecze wokół ust.

Gość gość
Mi tez sie luszczy ale jest to zamierzone dzialanie kremu ktory stosuje.

Mnie się łuszczy skóra ale od kremów złuszczających na blizny ale je odstawiłam bo nie mogłam sobie poradzić ze schodzą skórą. Długo już takich kremów nie używałam tylko zwykłe nawilżające i jest gorzej niż wtedy jak używałam tych złuszczających. Chyba zaszkodziłam sobie peelingiem i maseczką :(

Gość Kasiulka_ka
Warto teraz zatem skórę dobrze nawilżyć i odżywić po takich zabiegach. Od siebie polecić mogę krem Oeparol Balance półtłusty. Bardzo fajnie pielęgnuje skórę, jest nawilżona i miękka w dotyku. A krem naprawdę nie kosztuje dużo i można go już dostać w aptece.