Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ranking karm dla PSA 2015 zróbmy tutaj nasz

Polecane posty

Gość gość

możemy zrobić 2 kategorie : karmy tanie i karmy drogie jakie są Wasze doświadczenia? ja nie kupuję drogich karm ( jestem studentką i mnie nie stać) mój pies zawsze najbardziej lubił Pedigree więc daję na 1.Pedigree 2. Purina friskies 3. lubił czapi jak był młody, teraz nie lubi 4.karma z lidla w czerwonym opakowaniu 5. purina darling 6 . karma kauflandowa (taki duży wór, wychodziło koło 3 zł na kg)

Gość gośćula
karma średnio droga : CARNO!!! rewelacja

Gość gośćula
rozumiem że Cię nie stać ale zle go karmisz lepiej kupić podroby i mu ugotować ,przykładowo 20 dkg watróbki drobiowej to jakieś 60 groszy a nasyci 15 kg psa na pół dnia.

Gość Berrnia84
Moim zdaniem brakuj***ardzo zdrowej i lubianej przez psy karmy Naturea!

Gość gość
Mam dwa psy w tym jeden wybredny,karma sucha moze stac w misce i nie ruszy chyba ,ze ten drugi sie dobiera :D ale na żadna karme nie rzucaja sie tak jak na jedzenie ,które im ugotuje. Potem jeszcze liza puste miski przez kilka minut :D

Gość gośćAnnka
A moje psiaki w ogóle nie lubię tego co ja gotuję, ale raczej tylko dlatego że ich nie nauczyłam. Od niedawna przerzuciłam sie na karmy Naturea - sa świetne, skład mają idealny dla czworonogów. Bez zbóż i bez chemii. Świetny wybór.

Gość dagadaga
Mój pies najchętniej je Pedigree, więc zdecydowanie jest to dla mnie numer 1.

Gość gość
Przestań spamować tym g*wnianym pedigee!!! to nawet nie karma to zbożowy odpad ze środkiem uzależniającym i aromatem miesa, bo żaden pies z własnej woli nie ruszył by karmy zbożowej. dziecko będziesz karmić przez całe życie tyko chlebem albo chrupkami kukurydzianymi bo taniej niz mięsem?

Karmy Pedigree to karmy pełnoporcjowe, a więc odpowiednio zbilansowane, kompletne i pełnowartościowe i dostarczają psom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energii pokarmowej w odpowiednich ilościach i proporcjach. Karmy Pedigree spełniają, a wręcz przewyższają normy żywieniowe takie jak FEDIAF i NRC. Wszystkie karmy, które zostały dopuszczone do sprzedaży podlegają ścisłej kontroli prawnej, która w Polsce sprawowana jest przez Inspekcję Weterynaryjną. Zgodnie z obowiązującymi przepisami, w produkcji wykorzystywane są tylko takie surowce, które są zdrowe i całkowicie bezpieczne dla zwierząt. Zboża to źródło skrobi – łatwo przyswajalnego źródła energii, co jest dobrą alternatywą dla zawartości tłuszczu w karmie (innego źródła energii). Właściwie zbilansowana dieta psa oparta o węglowodany jest pełnowartościowym pożywieniem. Brak jest dowodów na to, by skrobia, czy zboża w karmach kompletnych i zbilansowanych szkodziła psom, a wiele badań pokazuje, że zboża mogą być dobrym źródłem energii w kompletnym pożywieniu. Zarzuty dotyczące składu karmy często wynikają błędnego odczytywania etykiety. Informacja o dokładnej zawartości wszystkich surowców nie jest wymagana, dlatego też nie podaje jej żaden z producentów karm. Wszystkie surowce są analizowane pod względem zawartości wszystkich składników odżywczych takich jak białko, tłuszcz, minerały i witaminy. Są to istotne dane w procesie bilansowania pełnoporcjowej karmy. O wartości odżywczej karmy nie decyduje zawartość mięsa, ale tego, co mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego dostarczają, czyli białka (aminokwasów), tłuszczu (kwasów tłuszczowych), witamin i minerałów. Receptura karmy pełnoporcjowej to bardzo precyzyjnie dobrana mieszanina składników dostarczająca wszystkich niezbędnych elementów potrzebnych do zdrowego odżywienia psa. Zawartość mięsa w karmach musi wynosić tyle, by zapewnić psu zdrowie i odpowiedni rozwój. W karmach suchych dla szczeniąt jest powyżej 35%, w wariantach dla psów dorosłych jest to powyżej 20% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, natomiast w karmach mokrych dla szczeniąt jest powyżej 40% a w karmach dla dorosłych powyżej 35% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego (po odliczeniu sosu lub galaretki daje to ok. 70-80% na kawałek karmy). Gotowe karmy dla zwierząt nie mogą zawierać substancji o jakimkolwiek działaniu uzależniającym. Takie postępowanie byłoby niezgodne z prawem, nieetyczne i całkowicie nieuzasadnione racjonalnie. Ten często powtarzany mit nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. W przypadku zmiany pożywienia u zwierząt nie występują objawy odstawienia, które jest jednym z elementów pojawiających się w przypadku uzależnienia. Mit o środkach uzależniających może wynikać z tego, że karmy Pedigree są smaczne i trafiają w gusta psów, przez co odmawiają zjadania innych pokarmów.

Moim numerem 1 jest karma Pedigree. Najlepsza. Dobra jakość i dobra cena.

Gość lukanioo
ja od kilku miesięcy swojemu psu podaję karmę acana, karma nie jest najtańsza, ale jak dla mnie bezkonkurencyjna, sam zamawiam na apetete.pl i śmiało polecam, jeden z tańszych sklepów