Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko rysyje śmierć. Ma 3 lata.

Polecane posty

Gość gość

Rysuje na swoich obrazkach czarną jakby chmurę i mówi, że to śmierć. Nie rozmawialiśmy z nią nigdy o śmierci. Nie przebywa z innymi dziećmi, więc nie nasłuchała się tego od osób trzecich (do przedszkola idzie dopiero od sierpnia). Nie ogląda tv, wszelkie takie informacje z zewnątrz odpadają. Często np woła mnie jak ją położę spać i mówi, że w jej pokoju też jest ta chmura, którą rysuje. Ona sama ją tak nazywa- chmurą. Dzisiaj dostałam telefon od mojego szwagra, że siostra wylądowała w szpitalu nieprzytomna, mniejsza o szczegóły. A wczoraj moje dziecko narysowało ciocię i jej rodzinę, a przy cioci tę chmurę. Zmroziło mnie dzisiaj jeśli mam być szczera. Co ja mam o tym myśleć?? Przypadek?! Aż taki?!?

Gość gość
A później się obudziłaś.... Lekcje odrabiać. 2/10

Gość gość
Zaszokowało mnie ze 3 letnie dziecko nie przebywa z innymi dziećmi. Wychowujecie ją czy hodujecie bo wychodzi, ze to drugie :\

Gość gość
to nie jest przypadek. twoje dziecko ma taką emocjonalną intuicję, wyczuwa energię życiową. przykładowo, mój pies przychodzi, jak rozmawiam z mamą na trudne tematy albo jak w nocy mam koszmary i różnie można to wytłumaczyć, ale to samo dzieje się z nim, kiedy jestem w domu a pies na zewnątrz - wyje itp. mój ojciec był ciężko chory i mojej kuzynce, która jest za granicą śniła się moja miejscowość, tonięcie. nadmienię, że oprócz tego żyjemy w takich czasach. to ciekawe, że wyczuwa te negatywne emocje.

Gość gość
Przecież to prowo i to słabe

Gość gość
A dlaczego prowo. Dziecko moze miec przeczucia tylko jeszcze nie umie sie za dobrze wypowiedziec na ich temat wiec rysuje. Ja tez miewam przeczucia, nic milego, nie sa czeste ale sie niestety spelniaja.