Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgrubienie nad raną po cc

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Cesarskie cięcie miałam ponad dwa tygodnie temu, po 5 dobie w szpitalu lekarz zauważył krwiaka. Pani dr. nacisnęła na zgrubienie i wyleciała mi krew. Po 7 dobie zdjęto mi szwy i wyciśnięto zalegającą jeszcze w krwiaku krew.. brałam antybiotyk, rana bardzo ładnie się zrosła, ale problem w tym, że trzy dni temu zrobiło mi się zgrubienie z drugiej strony. Zgrubienie znajduję się nad blizną, zaniepokojona pojechałam do lekarza prywatnie, ale nikt nie chciał nawet na to spojrzeć.. udałam się do szpitala, pani dr. która przeprowadzała moją cesarkę próbowała otworzyć ranę szczypcami, po siłowaniu się z moją raną stwierdziła że rana jest zrośnięta i nie ma sensu guza nacinać ponieważ nie mam gorączki i mnie nie boli.. powiedziała mi że to powinno samo się wchłonąć, jednak dzisiaj zauważyłam że guzek się powiększył i zaczerwienił, nie boli, nie mam gorączki, nie jest rozgrzane, miejscami twarde, miejscami miękkie. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji, może ktoś miał podobny stan i guzek zanikł i nie powinnam się niepokoić. Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Gość gość
Moze masowanie by pomoglo ? Moze jak rozmasujesz to sie samo wchlonie.