Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestać się starać?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Otóż jestem w związku z facetem, którego kocham nad życie. Znamy się prawie 10 lat (dokładnie 1 lipca minie 10), razem jesteśmy ok. 5 lat. Problem polega na tym, że nasz związek jakby się wypala. Tzn. to wypalenie widzę z jego strony. Może ja jestem nienormalna, ale mam wrażenie, że to ja więcej daję i zawsze się staram, a jemu jest wszystko jedno. Są jednak dni, tygodnie, miesiące, kiedy zachowuje się tak, jakbyśmy dopiero się poznali, obsypuje kwiatami, prezentami i jest czuły. Potem mu mija i chłodno odburkuje na moje pytania, a czasem mówi takie rzeczy, które ranią. Niby mówi, że mnie kocha, ale często mam wrażenie, że mówi tak dla świętego spokoju, żebym się nie pytała w kółko. Może się czepiam, ale myślę, że chyba za bardzo się staram. Może przez to zrobiłam się dla niego zbyt nudna? Poradźcie mi, jak przestać się za bardzo starać. Co byście zrobili w mojej sytuacji?

Gość gość
Zacznij myśleć o sobie. Na pierwszym miejscu. Z nawykami trzeba walczyć a jego potrzeby stały się twoim nawykiem. Zastanów się 3 razy zanim coś dla niego zrobisz. Trochę egoizmu nie zaszkodzi.