Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka od rana u 5 miesięcznego dziecka pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mamusie co może być mojemu dziecku od rana juz miał 4 razy wodnista kupkę w kolorze żółtym. Dużo córkę poje aby się nie odwodnila. Troszkę zmniejszył jej się apetyt. Jest wesoła nie ma oznak apatii. Czy to ząbki? Od tygodnia strasznie się męczy widać ze dziaselka są nabrzmiale. Zaszczepiona jest rotawirusy. Miała któraś podobnie? Czy udać się do lekarza według was czy jeszcze zaczekać? Jak zapobiec ewentualnie proszę i wasze rady i doświadczenie

Gość gość
Karnisze mm? Jak nie zjadła nic nowego i tak jak piszesz- jest wesoła to b poczekala. Możesz też jej dac 1/2 saszetki smecty. Ale myślę że to nie jest biegunka.

Gość gość
Tak mlekiem modyfikowanym. Dałam jej dzisiaj trochę banana tylko i pół sloiczka zupki. Mleka trochę wypila reszta woda. To biegunka bo woda ze sluzem :( zastanawiam się czy jechać do lekarza Boje się ze mnie skieruja do szpitala a w domu mam 2 latka jeszcze :(

Gość gość
Nie jest za mała na smecte ? Boje się bez konsultacji z lekarzem

Gość gość
Mi dawali w szpitalu jak syn miał 7 tyg i potem jak 4 miesiące skończył przy zapaleniu ucha. Kupa ze spisem to rzeczywiście może być biegunka, ale bym JESZCZE nie panikowala. Jak masz aptekę całodobową gdzieś, to kup orsalit ( ale dałabym o smaku neutralnym, bo te malinowe są od 6 m-ca ze względu właśnie na dodatki smakowe). Śluz też czasem jest przy nietolerancji glutenu. Wprowadzalas już gluten? Aaa i przy okazji, jakbyś w aptece była kup też probiotyk.

Gość gość
Bez przesady,jak dziecko jest wesołe to nie ma co panikowac.Czasami piąstki mogły byc brudne i brala do buzi,moja kilka razy miala juz biegunke i po 2 dniach przechodzilo.

Gość gość
Mój syn także, ale .... we wrześniu usypialam synka przy piersi. Zwymiotowal. Myślałam - aaa może babcia coś do zjedzenia dała, przebrałam i wyszłam ( wcześniej był wesoły i nie wyglądał na chorego) Za chwilę znowu rzyga i znowu. Po 4 razie nie miał czym. co chwilę go naciagalo i płakał. W ciągu trzech godzin mi się odwodnil, tak mocno że trzy dni pod kroplowka leżał. Miał wtedy trochę ponad 1.5 roku.

Gość gość
no wlasnie zawsze jest zwiekszone ryzyko odwodnienia w takich sytuacjach, dobrze bedzie jesli kupisz ten Orsalit, ktory skutecznie nawadnia, powoli podawaj go dziecku, pozniej przyjdzie czas np. na probiotyki uzupelniajace flore bakteryjna jeli, ale teraz najwazniejsze nawadnianie!

Gość gość
ja swojej córce jak była taka mała też dawałam orsalit bezsmakowy, do tego probiotyk a resztę działałam dietą :marchwianka, ryż, wywar z suszonych jagód itd i oczywiście więcej do picia.