Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paradontoza ma ktoś z was?

Polecane posty

Gość gość

odsłonięte szyjki mam od dzieciństwa ale nie zdawałam sobie sprawy z powagi sytuacji, zawsze towarzyszyło mi krwawienie dziąseł przy szczotkowaniu i nawet dotykaniu ich, rodzice śmiali sie że to nic takiego, poszłam do dentysty mam początki paradontozy, bardzo nisko opuszczone dziąsła w dolnej szczęce szczególnie, od dziecka bardzo dbałam o zęby ale i tak to mnie nie uchroniło, moi rodzice nie dbają zbytnio o zęby a nie mają takich problemów :o

Gość gość
Czy używasz nici dentystyczne

Gość gość598
kup sobie pastę Ajona i Lacalut, obie są dobre :) Ja myję raz jedną raz drugą, kilka razy dziennie, dziąsła nie krwawią i są w lepszym stanie

Gość gość
płukaj listerinem i używaj pasty elmex intensiv

Gość gość598
elmex jest słaby, u mnie nie było nawet małej poprawy po elmexie

Gość gość
tak, dentysta zalecił mi nitkowanie po każdym posiłku i płukanie zębów płynem stosuje sie do tego, kazał mi myć zęby pastą meridol, daje ulge dziąsłom ale czytałam że podobno zażółca zęby? nie wiem czy to prawda? może ktoś z was mył nią zęby?

Gość gość
u każdego inaczej u mnie elmex daje radę

Gość gość
up

Gość gość
Ja tez mam odsloniete szyjki zebowe od dziecinstwa, mam to zapisane genetycznie od strony mamy. Nie mam paradontozy,ale moge ja miec, jesli zaniedbam zeby. Zeby mi krwawily przy kazdym szczotkowaniu, nawet kiedys zostalam obrazona przez dentystke z tego powodu- przyszlam do niej z zakrwawionymi dziaslami, powiedzialam, ze mam tak po kazdym szczotkowaniu, odpowiedziala mi, ze jak sie nie myje zebow na co dzien, a potem mocno myje tuz przed wizyta u dentysty, to tak jest i ze nie mam sie tlumaczyc. Wyszlam z hukiem. No nic, w kazdym razie mi nie krwawia zeby odkad zaczelam robic tzw. oil pulling, plukanie zebow olejem po myciu przez 20 minut. Robie to dwa razy dziennie, czasami czesciej, stosuje olej kokosowy lub rzepakowy. Stosuje tez paste biodent, jest dobra. Rzadko nitkuje, bo krwawia mi wtedy dziasla w przestrzeni miedzyzebowej. Ogolnie bardzo lubie plukanie olejem, mam swiezszy oddech, zdrowsze dziasla i mniej kamienia nazebnego. Polecam

Gość gość
up

Gość gość
UP

Gość gość
Robisz błąd bo ja odkąd zaczęłam nitkowac przestały mi krwawic.

Gość gość
Moja siostra ma parodontozę, ale leczy się na nią w Dental Complex podobno wszystko zmierza w dobrym kierunku. Oni tam oferują pełen zakres jej leczenia. Naprawdę bardzo dobrze opiekują się zębami mojej siostry, ich metody są jak najbardziej skuteczne. Siostra jest bardzo zadowolona z rezultatów ich leczenia. Podobno pracujący tam stomatolodzy wykonują swoją pracę profesjonalnie, z dużym zaangażowaniem i dbają o wygodę pacjenta w gabinecie. Siostra wszystkim poleca ten gabinet, więc ja przekazuję dalej i polecam Tobie. Myślę, że Ci pomogą. Radzę Ci jak najszybciej umówić się do nich na wizytę.

Gość gość
już pędze :D

Gość gość
Moja siostra ma parodontozę, ale leczy się na nią w (www.dental-complex.com.pl) i podobno wszystko zmierza w dobrym kierunku. Oni tam oferują pełen zakres jej leczenia. Naprawdę bardzo dobrze opiekują się zębami mojej siostry, ich metody są jak najbardziej skuteczne. Siostra jest bardzo zadowolona z rezultatów ich leczenia. Podobno pracujący tam stomatolodzy wykonują swoją pracę profesjonalnie, z dużym zaangażowaniem i dbają o wygodę pacjenta w gabinecie. Siostra wszystkim poleca ten gabinet, więc ja przekazuję dalej i polecam Tobie. Myślę, że Ci pomogą. Radzę Ci jak najszybciej umówić się do nich na wizytę.

Gość gość
tak, dentysta zalecił mi nitkowanie po każdym posiłku i płukanie zębów płynem stosuje sie do tego, kazał mi myć zęby pastą meridol, daje ulge dziąsłom ale czytałam że podobno zażółca zęby? nie wiem czy to prawda? może ktoś z was mył nią zęby?------- ja też mylam tą pastą meridol i płukałam płynem meridol , po tej pąście faktycznie zęby były jakby żółte nie domyte a mam normalnie bardzo białe i ta pasta nie dawała mi takiej świeżości . Płyn był dobry ale nie wolno go stosować zbyt długo bo może zabarwić szkliwo . Teraz stosuję pastę parodontax tą bez fluoru z polecenia innej dentystki i dla mnie jest dobra odświeża na długo i dziąsła nie krwawią . Jeszcze miałam taki żel do wcierania w dziąsła ale nie pamiętam nazwy do kupienia w aptece bez recepty .