Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karciak1990

trądzik w okolicach żuchwy czy to trądzik hormonalny

Polecane posty

Gość karciak1990

Witajcie Piszę tutaj bo już nie wiem co począć, mam dosyć swojej skóry bo nie ma dnia w którym moja skóra nie ma na sobie stanu zapalnego, o ile z reguły mam niewielkie szybko gojące się pryszczyki to na całej lini żuchwy pojawiają się podskurne gule, które bardzo długo się utrzymują i bardzo długo goją. Po nich zawsze pozostaje czerwony ślad, który utrzymuje się z miesiąc. Mam już tego dosyć, nie jest to problem przed okresem tylko stały. Nie mam najmniejszych problemów z okresem, ale wszystko wskazuje na trądzik hormonalny. Gdzie mam się udać, aby w końcu rozwiązać ten problem? Może któraś z Was też cierpiała ztego powodu i odnalazła przyczynę tego cholerstwa?

Gość gość
Przebadać sie w poradni Endokrynologicznej, zwłaszcza jeśli masz wzmożona potliwość czy odczuwasz zmęczenie.Na trądzik najlepsze sa maści z antybiotykiem(tetracykliną lub erytromycyną) oraz metronidazol wszystko to może przepisać dermatolog albo rodziny. Bez recepty możesz kupić benzacne.

Gość gość
tak, to co opisujesz to cysty które z zasady pojawiają się przez problemy hurmonalne. Najczęściej mają je nastoletni chłopcy (ale nie tylko), właśnie na żuchwie. Samo nie mija i ciągnie się przez cały okres dorosłego życia.

Gość gość
Hej ! Na każdy rodzaj trądziku bardzo skuteczne są te tabletki. Trzeba je tylko regularnie stosować. Tu je kupisz i uzyskasz więcej informacji: http://nplink.net/3qoqKlul Pozdrawiam