Aktywianka 0 Napisano Maj 18, 2015 Hej dziewczyny, mam dosyć malowania paznokci co 2-3 dni zwykłymi lakierami i wpadłam na pomysł że zacznę robić sobie sama hybrydy. Nigdy wcześniej tym nie malowałam ale doszłam do wniosku że nie opłaca się chodzić do kosmetyczki, więc kupię swój sprzęt :D Co Wy byście mi doradziły na poczatke? Jakich lakierów wy używacie i jakiej firmy lampy macie? Zastanawiam się czy tak z marszu dam radę to ładnie ogarnąć.. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mała Mi_82 0 Napisano Maj 19, 2015 jeśli lubisz malować paznokcie,to na bank dasz radę z hybrydami. Jeśli chodzi o lampę, to ja po prostu radziłabym patrzeć na cenę, nie ma co przepłacać. Lepiej zainwestować w lakiery. Ja też robię sama hybrydy, zdecydowałam się na markę semilac, bo mają ogromny wybór kolorów i co się okazało są mega trwałe, maluję co 3 tyg. nie ma żadnych odprysków, jednak po takim czasie mam już spory odrost. Jestem pewna, że jak już kupisz te wszystkie akcesoria do robienia hybryd, to sama zobaczysz, że lakiery hybrydowe są nieporównywalne z tymi zwykłymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 20, 2015 ja równiez polecam lakiery hybrydowe Semilac :) używam od jakiegoś czasu i jestem zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 20, 2015 Koniecznie spróbuj sobie lakierów od Sally Hansen. Tych hybrydowych, trzymają sie rewelacyjnie na paznokciach, czasem wytrzymują nawet sprzątanie i nie odpryskują. Używam ich odkąd tylko weszły na rynek w Polsce i jestem bardzo zadowolona. W końcu skończyło się malowanie paznokci co dwa dni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 30, 2015 Popieram poprzedniczkę, też używam lakierów Sally Hansen i są dla mnie bezkonkurencyjne, nie odpryskują, mają piekne kolory a w dodatku mają rewelacyjną cenę za tak świetną jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 1, 2015 Mnie do hybryd sally hansen przekonuje to że można je nałożyć w domu i nie wymagają użycia bazy.Nie trzeba też lamp LED/UV, ale najlepsze to chyba to że można zmyć go zwykłym zmywaczem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2015 Gdzieś chyba widziałam lakiery z Sally Hansen w promocji ostatnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2015 Tak w SuperPharm teraz są promocje na Sally Hansen , własnie wyszłam z jednym z drogerii :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 8, 2015 Do kiedy trwa promocja na te lakiery od Sally Hansen bo ja u siebie nie widziałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 kupuj zestaw do hybryd i się nie zastanawiaj, na pewno dasz radę to ogarnąć – ja próbowałam kilku firm i najlepiej sprawdzają się u mnie semilaci, dobrze kryją i długo wytrzymują ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2015 niestety Semilac uczula niektórych, ja właśnie mam taki problem, coraz więcej osób zaczyna o tym pisać, na początku byłam z niego bardzo zadowolona, bardzo ładne kolory mają ale niestety od jakiegoś czasu zaczęły się problemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 30, 2015 jestem kosmetyczką, pracuje tylko na lakierach semilac i nigdy nie spotkałam się z taką opinią. Moje klientki są bardzo zadowolone z jakości lakierów semilac i ich kolorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 Jak jeszcze szukasz to polecam Ci zestaw startowy Semilac!! Masz w nim już wszystko łącznie z jednym kolorem lakieru, chociaż ja sobie dokupuję systematycznie nowe :D co do info o uczuleniu nigdy nie spotkałam się z czymś takim.. stosuję już od grudnia, zaraziłam semilacami wszystkie moje znajome, mamę, siostrę i każda jest zachwycona. Nie wiem, jak mogłam malowac kiedyś paznokcie co 2-3 dni, taka strata czasu! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 A nie niszczą wam się te paznokcie? Słyszałam, że z hybrydami trzeba uważać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 Może coś tutaj http://alegratka.pl/ogloszenie/lakiery-hybrydowe-inspire-26390856.html?h=084c4c2cf83b31ac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 Dziewczyny, które piszą, że niszczą się paznokcie źle robią manicure. Przy nałożeniu hybryd nie spiiłowuje się płytki (co jest przewagą nad żelami), jedynie matowi ją polerką. Kolejny błąd, który może uszkodzić paznokcie, to złe ściąganie hybrydy. Powinnbo się pomoczyć paznokcie w acetonie ok 10-15 minut (my używamy tego z też semilaca, co był w zestawie: obficie zwilżamy waciki, owijamy paznokieć i na to folia aluminiowa). Po zdjęciu tego wszystkiego zostanie pewnie trochę bazy, która powinno się DELIKATNIE zetrzeć drewnianym patyczkiem. Jak będziesz tak robiła, nic paznokciom nie grozi :) mało tego: po nałożeniu hybrydy sa utwardzone, więc bezproblemowo rosną :) więcej szkody im robimy piłując, malując i zmywając lakier co 2-3 dni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Andzia_5 Napisano Styczeń 23, 2016 No dokładnie! Hybrydy są świetne, tylko trzeba wiedzieć jak je nakładać i ściągać. Nie piłujemy płytki!!! Ja robię sobie w domu, nie muszę mieć nie wiadomo jakiego salonu, żeby wyglądały bosko. Teraz przekonałam się do BlueSky Nail - fantastyczne, zmieniają kolor pod wpływem temteratury :) i nie muszę 2x w tygodniu malować :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tygrysicaaa1 Napisano Luty 1, 2016 Ja używam jeszcze hybryd z Makear - są świetne, bardzo długo się trzymają i nie ścierają się, można pływać w basenie a potem są i tak całe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LiliKim Napisano Luty 8, 2016 Używasz MakeAr? Skąd je sobie załatwiłaś ?W Polsce nie sa za bardzo jeszcze dostępne . One są za granica a do Pl mają dopiero wejść . Ja słyszałam od kuzynki , która mieszka za granicami kraju i mówiła właśnie , o tych lakierach, ze są najlepsze na rynkuw chwili obecnej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Curtains Napisano Luty 15, 2016 z tych lakierów makear widziałam palete kolorów . I ... są mega ... jest taki wybór , chyba największy jaki widziałam z tych obecnych. Słyszałam ,ze lakiery te trzymają kilka tygodni i nie zmieniaja koloru co jest bardzo ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madam Jagger Napisano Marzec 11, 2016 Ja miałam okazje przetestować te lakiery makear na swoich paznokciach, będąc u cioci w odwiedzinach za granicą właśnie . co mogę o nich powiedzieć to , to ,ze są hypoalergiczne to raz , dwa są wolne od formaldehydu, dbp oraz toluenu , takze nie dzieki temu nie skzodzą nazym paznkociom oraz jest kilkudniowy efekt wysokiego połysku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość witsonx Napisano Marzec 11, 2016 ja akurat swój zestaw kupiłam z Semilac, stwierdziłam że zacznę od tych powiedzmy tańszych hybryd i zobaczę jak w ogóle będą mi się nosić :) trochę byłam zdystansowana bo słyszałam że można od hybryd dostać uczulenia.. ale ja używam już parę miesięcy i nic się nie dzieje, więc mam nadzieję że tak zostanie :) nie wiem gdzie co ile kosztuje oddzielnie ale ja zamawiałam cały zestaw na stronie www.topdrogeria.pl :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarnoksiężniczka Napisano Marzec 22, 2016 na semilacach pracuje moja znajoma , która ma swój mobilny salon i faktycznie nic sie nie dzieje . o makear również wspominała i mówiła właśnie z,ę jak będzie jechała do naszych zachodnich sąsiadów to je przywiezie ze sobą . Jest tam chyba najszersza paleta kolorów, przeróżne wzory itd . też podobno nie uczulają i utrzymują sie najdłuzej na paznokciach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość telefonia Napisano Marzec 29, 2016 a ja mam własnie lakiery makear . Utrzymuja sie do kilku tygodni i nie uczulają .Najlepsze z tych jakie dotychczas miałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2016 też kiedyś stosowałam cosmetics zone ale wkońcu trafiłam na makear i rzeczywiście w każdej chwili mam piękne paznokcie. dość długo się trzyma na paznokciach więc dla mnie mega plus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hania30 0 Napisano Kwiecień 5, 2016 Ja również zaczęłam swoją przygodę z hybrydami lakierem Semilac. Hybrydy robię sobie sama w domu zestawem Semilaca, który kupiłam bezpośrdenio z ich strony. Jestem bardzo zadowolona, lakier trzyma się 3 tygodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamabear1 Napisano Czerwiec 16, 2016 Ja sobie też na początek jak uczyłam się nakładania hybrydy kupiłam zestaw z http://semilac.pl/ z lampą i lakierami i byłam bardzo zadowolona. Zresztą używam do teraz :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 1, 2016 ja mam te z golden rose- lakier prodigy duo gel. daje sliczny efekt na paznokciach, wyglada super :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marylllla Napisano Sierpień 2, 2016 Ja także używam lakierów Semilac, sprawdzają się świetnie, ma spokój z malowaniem paznokci nawet na 3 tygodnie czasami. Polecam mój ulubiony kolor Semilac Biscuit - http://www.nocanka.pl/semilac-lakier-hybrydowy-nr-032-biscuit-7ml-p-6222.html :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mareky 0 Napisano Sierpień 8, 2016 Moja żona używa i chwali sobie lakiery http://www.zawszepiekna.pl/lakiery-hybrydowe-mono-neonail-3w1-c-6_24.html firmy Neonail. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach