Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co niezdrowego jecie w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

I jak czesto? Nie wierze, ze sa tu tylko te kobiety, ktore w momencie ujrzenia 2 kresek od razu przeszly na ekologiczne jedzenie. Ja ok. raz w tygodniu jem chipsy lub popcorn, jakies drobne slodycze na deser po obiedzie codziennie, czasem domowe frytki na obiad. Lody... Oprocz tego jem warzywa i owoce, nie pije i nie pale. Sa tu tez inne jedzeniowe grzesznice?

Gość gość
Tak, jem wszystko na co mam ochotę, włącznie ze słodyczami i fast foodami, oczywiscie wszystko z umiarem, ale nie widzę powodu żeby sie umartwiac dlatego, ze jestem w ciąży

Gość gość
Ja jestem w 16 tyg. W sumie jem jak do tej pory. Oczywiście nie palę ani nie piję ale przed ciążą też tego nie robiłam więc nie odczuwam żadnego braku :) Zdarzyło się, ze zjadłam chyba dwa razy frytki z McDonalda, podjadłam mężowi trochę chipsów, coś słodkiego tez się zdarzy, jakiś kawałek ciasta czy batonika ale nie codziennie bo nawet przed ciążą nie jadłam codziennie czegoś słodkiego bo aż tak bardzo nie lubię. Za to jem zdecydowanie więcej owoców i piję więcej mineralnej zamiast soków. To chyb atyle ;)

Gość gość
Ja zaczynam 36 tc przez cała ciaże nie pije alkoholu i nie palę oczywiście, a co do jedzenia całą ciąże jadłam to na co miałam ochotę, sporo słodkości, fast foody średnio raz w tygodniu, szklanka coli raz na jakiś czas, chipsów raczej nie bo odeszłą mi ochota, ale poza tym jadła/ jem bardzo dużo owoców i warzyw oraz zdrowego jedzenia, nie smażonego, nie tłustego bo po prostu mam na to ochotę. Organizm sam domaga się tego czego mu potrzeba :)

Gość gość
ja jem i pizze, i frytki, i mcdonalda, ale wszystko w granicach zdrowego rozsadku, tzn pozwalam sobie raz na jakis czas np. na tydzien, ale na codzien patrze zeby dostarczyc jak najwiecej witamin jak mam cos wybrac niezdrowego to wole wybrac kebaba, ktora ma jakies wartoscie odzywcze niz jakies slodycze z pustymi kalorami

Gość gość
Ja mam cukrzycę ciążową to jem na co mi dieta pozwala :-(naj mniej zdrowe to parówki z szynki.... Reszta to.warzywa mięso nabiał, i tak.w kółko Macieju.... Aaaa i koła light jak.juz nie mogę na wodę o gorzką herbatę patrzeć.... Jeszcze 11 tyg takiej diety.... Cukrzyca zaczęła mi.die w 19 tyg :-(

Gość gość
a ja w piuerwszej ciąży jadłam prawie codziennie bułeczki podgrzane w mikrofalówce z serkiem tostowym szczypiorkowym i dużo serków homogenizowanych danio:)

Gość gość
Ja jak mam ochotę na słodycze czy fast food to po prostu... sama je sobie robię. Z ostatnich dzieł była to np domowa pizza, domowe hamburgery (sama zrobiłam nie tylko burgery, ale i upiekłam bułki hamburgerowe), drożdżówki szwedzkie z cynamonem (takie ślimaczki) czy sushi (oczywiście nie z surowej ryby). W ten sposób zaspokajam zachcianki, a nie martwię się, że jem jakiś napchany chemią syf. Oczywiście i mnie zdarzało się zgrzeszyć. z 2 razy zjadłam chipsy, czasem napiję się sprite lub bezalkoholowego coolera, zjem śledzia w musztardzie czy pastę rybną z sardynek w puszce.

Gość gość
Herbatniki, czasami raz w miesiacu frytki, lub pizze, zolty ser na chlebie, co jakis czas jak dluzszy wypad poza dom to Chrupki bekonowe. Banany raz po raz jem a czytalam ze nie wolno za duzo bo moze sie uczulic. Seven daysa zjem czasem okolo raz w tyg. Zbrzydly mi jogurty naturalne wiec jem slodkie Co niby tez nie powinno sie jesc****ije mleko truskawkowe. Jak zrobie ciasto to pozwalam sobie zjesc z calego ciasta z kawalek. Raz w tyg zjem ciastko francuzkie. Przez cala ciaze moze z 10 paczkow zjadlam. Teraz jestem w 40 tyg ciazy. Paluszki kiedys tez zjadlam o smaku sera i cebulki. Biale pieczywo jem. Na poczatku ciemne jadlam i zaczelam po nim wymiotowac wiec przeszlam na Biale. Jadlam zupe ogorkowa pomidorowa kapusniak bigos ziemniaki. Niby za bardzo nie wolno i siedzi w smietanie z 3 pudelka przez cala ciaze. Wczoraj jajecznice jadlam na cebuli i kielbasie. Pieczarki

Gość gość
Jeszcze czekolade jem 1 cala na 2 tyg po pare kostek. Z 7 cukierkow w tyg

Gość gość
kfc, mc donald, pizza, kebab.. - to min. 2 razy w tyg. kupujemy gotowe obiadki. czasami robie sb zupki z paczki, chipsy (tak raz na 2 tyg) codziennie rano jem platki czekoladowe z mlekiem

Gość gość
15:27 to ja. Niczego sb nie odmawiam. jem srednio 2-3 posilki dziennie. jestem w 5 mc

Gość gość
rozne Fast foody, w tym z mc Donalda tak raz w tygodniu, dużo slodyczy bo mam taką ochote że nie mogę się powstrzymać, napoje gazowane, cola, parowki. Generalnie jem wszystko na co mam ochotę oprócz surowego miesa, ryb u serów plesniowych. no i oczywiście zero papierosów i alkoholu, ale kilka razy piłam piwo bavaria 0,0 %

Gość poiujkilkmnjj
Jestem w 36t.c. Ogólnie odżywiam się zdrowo. Od czasu do czasu( max raz w tyg) wypiję sobie małego drinka albo ze 2 sammersby. Palenie ograniczyłam do 5 papierosów dziennie. Chyba najgorsze jest picie coca-coli, sam syf.

Gość gość
poiujkilkmnjj 2015.05.18 Jestem w 36t.c. Ogólnie odżywiam się zdrowo. Od czasu do czasu( max raz w tyg) wypiję sobie małego drinka albo ze 2 sammersby. Palenie ograniczyłam do 5 papierosów dziennie. Chyba najgorsze jest picie coca-coli, sam syf. Odp: fakt bo papierosy i drnki zdrowsze od coli. Babo lecz sie. Ja tam nie pije alkoholi i niczego gazowanego a szczególnie nie rozumiem jak ciezarna moze palic

Gość gość
Przecież to oczywiste prowo było.