Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak mam?

Polecane posty

Gość gość

Mam 26 lat i właściwie problemy z miesiączkowaniem od pierwszego okresu (w wieku 14 lat). Po pierwszej miesiączce drugiej się nie doczekałam, w wieku 16 lat poszłam do ginekologa, zaczęłam brać duphaston i bromergon- za wysoka prolaktyna. Po jakimś czasie kuracji jak już hormony były ok odstawiłam- okresu dalej nie miałam. Właściwie w całym swoim życiu miałam może ze 3-5 naturalnych miesiączek, reszta w wyniku brania hormonów/ pigułek antykoncepcyjnych/ luteiny. Miałam chyba wszystkie możliwe badania, tarczyca jest ok, usg narządów rodnych ok, brak zespołu policystycznych jajników, choroby nadnerczy, przysadki. Wyniki badań hormonalnych też w normie. Byłam zawsze bardzo szczupła/ niedowaga, lekarze zwracali uwagę że to może być problem, ale od 3 lat mam wagę w normie. Chciałabym wiedzieć co mi jest, musi być tego jakaś przyczyna. Lekarze rzucali diagnozy, które się nie potwierdzały, teraz mój ginekolog twierdzi, że może mam jednak za mało hormonów- chociaż wyniki są w normie. Nie rozumiem tego.

Gość gośćwkość
Babom to nigdy nie dogodzi. Jak mają okres, to narzekają, jak nie mają to też jęczą. Wtf?

Gość gość
A robiłaś wynik prolaktyny po obciążeniu? Edyta

Gość gość
tak, robiłam i to nawet nie dawno, wszystko w normie.

Gość gość
Kurcze to nie wiem żaden ze mnie lekarz. Ja borykam się z PCO i przez właśnie tę noeszczesną prolaktyne nie mogę zajść w ciążę :-/

Gość gość
Kurcze to nie wiem... Mam nadzieję, że natrafisz wkrótce na takiego lekarza, który Tobie pomoże. Ja się męczę z PCO i przez prolaktynę nie mogę zajść w ciążę :-/ mam nadzieję, że to tylko to i niedługo zobaczę dwie kreseczki Edyta

Gość gość
Dziękuję i życzę tych dwóch kreseczek :) U mnie by pasowało pco, ale miałam usg wiele razy i nigdy ani jednego torbiela na jajniku. Miałam też przez pewien czas trochę podwyższony testosteron, ale ginekolog mi mówił, że to przez brak miesiączki. Brałam diane i teraz jest w normie.

Gość gość
Dziękuję. A swoją droga Przy PCO nie muszą być widoczne torbiele. Na jajnikach widać liczne małe pęcherzyki, które po prostu nie chcą urośnac i się uwolnić. Co do Diane to szczerze nie polecam. Ma chwilę reguluja co trzeba ale skutki dalsze maja okropne. W niektorych panstwach juz zakazli jego produkcji... Edyta

Gość gość
Słyszałam, ale w trakcie brania miałam wszystkie badania robione na krzepliwość (wskaźnik INR) oraz próby wątrobowe. Teraz już nie biorę. Nie wiem dokładnie, ale lekarze badali mnie też pod kątem pco i nic w usg na to nie wskazywało. A jakie są jeszcze wskaźniki, jak można to stwierdzić?

Gość gość
U mnie to potwierdziło się po usg no i ta prolaktyna. Nie wiem jeszcze co na to wskazuje niestety