Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura i wysypla po MMR

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy wasze dzieci tez mialy temperature i wysypke po MMR? Zaszczepilam we wtorek a w piatek maly dostal temperature, trwala do soboty i teraz ma wysypke. Ogolnie zadnych innych objawow, bawi sie i je normalnie. Ma 3 lata.

Gość gość
ja miałam u dziecka priorix jakby szczepione nie było nawet przy ukłuciu nie płakał

Gość gość
Im później tym dzieci gorzej przechodzą. Zdarza się. Synek dostał mmr w wieku 14 mcy bez powikłań

Gość gość
u nas bez powiklan

Gość gość
tez tak miala, myslalam ze to 3 dniowka i nadal nie wiem o to bylo. w 9 dobie ponownie temp 38

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. U nas jutro mija tydzien od szczepienia. Tu gdzie mieszkam dostepne jest tylko MMR wiec nie mialam wyboru...

Gość gość
To jest raczej odczyn poszczepienny, należy więc kontrolować temperaturę dziecka anajlepiej zapytać swojego lekarza co robić w takiej sytuacji... Poszukaj też w necie ulotki mmr i sprawdź, jakie działania niepożądane występują najczęściej po tej szczepionece.

Gość gość
To jest NOP, żaden odczyn. Powinnaś to zgłosić w poradni a oni mają obowiązek przyjąć zgłoszenie choć nie chcą tego robić bo nie chcą wywoływać paniki u rodziców.

Gość Migea
Nam w takim wypadku lekarka poleciła podac Milifen na zbicie gorączki i zgłoszenie tego faktu przy nastepnej wizycie u niej. Na szczęscie po podaniu syropku gorączka już nie powróciła, a u was jesli powraca to idzcie z maluchem do pediatry lub skonsultuj telefonicznie.