Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogadajmy o pustych ludziach

Polecane posty

Gość gość

Zaznaczam od razu że temat nie tyczy się tylko kobiet bo to zjawisko jak najbardziej dotyczy mężczyzn ale u kobiet jest to wręcz pospolite. Chodzę ulicami i widzę wciąż te same gęby, pospolite twarze. Glonojady z napompowanymi ustami, te same makijaże, wyprostowane włosy, najlepiej z ombre. Brak różnorodności, brak indywidualizmu, ubieranie się w niewygodne ubrania, ślepe podążanie za modą. A umysł? totalny pustostan, rozrywki typu galerie, kluby, facebook, robienie dziubków do fotek, lansowanie się na wszelkie możliwe sposoby. Nie jestem jakaś zarąbiście wykształcona ani nie mam też jakiejś szczególnej pasji, hobby ale przeraża mnie fakt że ludzie oddają się tak prymitywnym rozrywkom. Tęsknie za czasami kiedy wszyscy ludzie używali mózgów. Przytłacza mnie to że ludzie są tacy płytcy. Szłyśmy ostatnio z koleżanką na imprezę, przyszłam po nią, a ona mówi że mam wejść i zaczekać bo ona musi się przygotować. Trwało to 2h, wyciągała mase kiecek, pytała ta czy tamta, wybierała między 5 paskami, malowała się pół godziny. Też się pomaluje, fanie ubiorę ale trwa to max 30minut. Tyle ceregieli żeby iść potańczyć, normalnie mi się odechciało. Czy macie podobnie?

Gość gość
wybacz, autorko, ale wykazałaś tym postem, że jesteś taka sama i zwracasz uwagę na rzeczy, które ludzie robią, by łatwiej się socjalizować. nie oznaczają one, że owi ludzie nie czytają, nie mają pasji, nie lubią popatrzeć na gwiazdy za miastem. patrzysz na ludzi powierzchownie.

Gość gość
Czasem jak zaglądam na facebooka (owszem mam, do kontaktu ze znajomymi) to mi się słabo robi jak czytam te bzdury. Matki składające życzenia urodzinowe swoim rocznym lub dwuletnim dzieciom na fb, chwalenie się tym co się zjadło czy wypiło w restauracji, w ogóle mega żenada robić fotki w restauracji, skąd się biorą tacy ludzie. Dodawanie milion zdjęć swoich dzieci, po 5 zdjęć w tej samej pozycji, bieda umysłowa aż piszczy że nie wspomnę o rażących błędach ort.

Gość gość
ale ja mówię o ludziach których znam, nie tylko o obcych a co do powierzchownych ocen - jasne że czasem się człowiek pomyli ale zdarzyło mi się to raz. Na szczęście nie jestem taka sama, a może to i gorzej.

Gość gość
Nie słuchaj tej idiotki 18:43. Socjalizacja nie polega na malpowaniu powierzchowności. Socjalizacja polega na rozwoju indywidualności.

Gość trzemcia
no kurde, jest pełno takich ludzi. I masz racje, te kobiety wyglądają tak samo.

Gość gość
Brak aspiracji i wytrwałości w osiąganiu celów, pojscie na latwizne i malpowanie wszystkiego jak leci. To pokolenie wygląda jak pokolenie klonow

Gość gość
Mam tak. Dlatego ostrożnie dobieram sobie znajomych i tym samym mogę ich policzyć na palcach obu rąk :D. A najwięcej czasu i tak spędzam sama. Tobie też polecam.