Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zrezygnowac z drzemki w dzien?

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 20 miesiecy, ma tylko jedna drzemke w dzien ktora trwa godzinę lub dwie, ostatnio usypianie go trwa 2 a wczoraj nawet 3 godziny!!!!! Czy u tak malego dziecka mozna juz zrezygnowac ze spania w dzien? Wiadomo jak sie nie przespi to jest nie do zycia caly dzien, sama juz nie wiem, ale ostatnio nie mam sil. Czy jest ktos kto szybko zrezygnowal z drzemek w dzien u swojego dziecka?

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Często dzieci w tym wieku potrzebują drzemki co kilka dni a w dzen kiedy nie śpią idą spać wcześniej wieczorem.

Gość gość
oczywiście że zrezygnować a przynajmniej spróbować. Jaki sens jest usypiac dziecko 2 godziny? takie usypianie na siłe, bo ma spać.

A spróbuj go nie kłaść spać przez 2-3 dni. Sama zobaczysz czy dotrwa do wieczora i jak będzie funkcjonował. Mój ma teraz 22 mscy i tylko sporadycznie śpi w dzień. Najpierw miał swoją porę o 12 i spał 2 godziny, później padał coraz później i na coraz krócej aż całkiem mu się odwidziało.

Gość gość
Albo wczesniej go kladz na drzemke bo moze za maly odstep czasu..albo biech sie dobrze zmeczy u nas dziala

Mój syn miał taki okres że chodził spać o 22 do 7 i w sumie ten brak drzemek wyszedł nam (tzn głównie mężowi i mnie) na dobre, bo zasypia teraz ok 21 i śpi do 8 - 8.30 rano. W tygodniu te ranki dużej różnicy mi nie robią, bo i tak o 6 rano zaczynam pracę w pokoju obok, za to w weekend jest to super.