Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjasniam dlaczego mezczyzni wola dziewice. a facecikom jest to obojetne!

Polecane posty

Gość gość

*Kawał tkanki łącznej u ujścia dziewczęcej pochwy. Czy ma jakieś znaczenie ? Ewolucjonizm nie rzuca pełnego światła na zagadnienie błony dziewiczej. Spróbujmy spojrzeć na nie w sposób klasyczny, doszukując się dostosowawczości istnienia u kobiet tej cechy. Dziewica to dziewczyna, która nigdy nie współżyła, a więc na pewno nie jest w ciąży i jest na to dowód. Błona dziewicza daje pewność, że partner danej dziewczyny nie zostanie oszukany wychowywaniem nie swojego potomstwa (przez pierwsze 3 miesiące ciąży nie widać, że kobieta jest brzemienna). Taka gwarancja czyni kobietę niesłychanie atrakcyjną i może być ona preferowana jako żona, a potem – ze znacznie mniejszym prawdopodobieństwem zdradzona czy nawet – opuszczona. Nie bez znaczenia jest też fakt, że dziewica to kobieta na pewno wolna od chorób wenerycznych. „Gen błony dziewiczej” wygrywa więc w ewolucji. Znakomity amerykański ewolucjonista – Stephen Jay Gould uważa, że błona dziewicza jest cechą neutralną ewolucyjnie (nie ma znaczenia przystosowawczego, ale nie szkodzi). Jest ona, według niego, plejotropowym przejawem kobiecej neotenii (zachowania u dorosłych kobiet cech dziewczęcych czy nawet embrionalnych). U żeńskich embrionów błona dziewicza jest obecna, bo powstaje na tym etapie rozwoju, a potem nie zanika do czasu, gdy zostaje przerwana podczas defloracji. Hipotezie Goulda przeczą następujące fakty: 1. W ewolucji bardzo często „cechy nieużywane” przez osobniki zanikają. Klasycznym przykładem są tu zwierzęta żyjące w jaskiniach, które bardzo często nie mają oczu, bo utraciły je na drodze ewolucji w środowisku, w jakim żyją. 2. Jeśli błona dziewicza jest cechą wynikającą z plejotropii genu neotenii (więc nie zanika tylko dlatego, że wraz z nią zaniknęłaby neotenia) to musi być ona przejawem obecności tych samych genów, które odpowiadają za powstanie pewnych cech neotenicznych (być może dziecięce elementy twarzy, wrażliwość, częste talenty werbalne i psychologiczne). Wyróżnia się 3-4 podstawowe typy błon dziewiczych, co implikowałoby polimorfizm plejotropowego genu neotenii. A więc przynajmniej niektóre cechy neoteniczne też musiałyby być klasyfikowalne w 3-4 wyraźne kategorie. Nikt takich kategorii nie stwierdza.

Gość gość
Błona dziewicza nie daje żadnej gwarancji że facet nie będzie wychowywał nie swoje dziecko. Wystarczy że w ciągu tych trzech miesięcy od defloracji prześpi się z innym. Druga sprawa - choroby weneryczne zdarzają się także dziewicom.Wiele młodych dziewczyn zanim straci cnotę - miewa drobne przygody zakończone pieszczotami, oralem lub nawet analem.Z tą całą błoną chodzi tak naprawdę o jedno - facet chce być tym pierwszym bo zwyczajnie jest zazdrosny o byłych partnerów kobiety. Boi się też że będzie porównywany z jej eks (na jego niekorzyść).Dla mnie to hipokryzja - bo sami z reguły nie są prawiczkami.

Gość gość
i znowu ten niepotrzebny temat :)

Gość gość
Dziewica to kobieta czysta moralnie, która nigdy nie podejmowała czynności seksualnej. Seks oralny czy inny fizycznie nie pozbawiający błony dziewiczej, pozbawia dziewictwa!

Gość gość
10:03 taaa wiele miewa... Ze ty mialas nie znaczy ze inne tez maja! To co napisalas dotyczy moze 1% dziewic. A my i tak wolimy dziewice a wasz mamy w doopie ewentualnie pieprzymy dla sportu :D

Gość gość
wypi/erdalaj

Gość gość
Ale o tym czy jest "moralni" dziewica juz sie nie dowiesz

Gość gość
2 tygodnie do momentu, kiedy mój chłopak przyjdzie znowu na noc :( ja chcę juuuuuż 😭

Gość gość
W ogole to skad u nich te durne tlumaczenie ze mamy kompleksy i boimy sie porownania? Ja wole dziewice a nigdy nad powyzszym sie nawet nie zastanawialem.

Gość gość
dziewczyny, wy też lubicie jak was facet tam przyjemnie masuje w środku, jest wielki i patrzy wam w trakcie w oczy? ;)

Gość gość
raz robiliśmy to trzy dni bez przerwy, po wszystkim byłam nieco obolała, ale warto było :classic_cool:

Gość gość
i znów produkuje się ciamajda z mikro penisem :D

Gość gość
Nieeeee ja lubię jak mi mój luby zarzuca foliowy worek od smieci na łeb i przydusza :)

Gość gość
pasterka Zosia w Dziadach Mickiewicza zmarła dziewicą i nie dostała się przez to do nieba :classic_cool:

Gość gość
tego uczucia gdy on jęczy z rozkoszy i mówi, że jest mu jak w niebie zaś porównać się nie da z niczym :) bo ciasna jestem bardzo :P

Gość gość
prawiki przestańcie się produkować, weźcie się za robotę

Gość gość
Powiem tak, w tym roku kończę 19 lat, nadal jestem dziewicą i dodam jeszcze, że jestem z siebie cholernie dumna.Mam nadzieję, że mój przyszły mężczyzna to doceni i także będzie dumny z tego, że jestem tylko Jego i to dosłownie!;)