Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiulek89

tani pierścionek zaręczynowy :(

Polecane posty

Gość gość
"Pierścionek zaręczynowy mam ładny, o to się nie martw." X Taki amerykański :D

Gość gość
"a skąd mam wiedzieć?" x Było to pytanie retoryczne. Boże. Same tępe dzidy tutaj.

Gość gość
Ja myślę, że jak w związku nie ma prawdziwej miłości, tylko ktoś wychodzi za mąż dla pieniędzy, dla pozycji, żeby nie być samemu czy aby nie zostać starą panną bo wiek nagli a innego kandydata brak, to wychodzą właśnie takie kwiatki jak "gówniany pierścionek" itd. Dla mnie to chore, żeby za pierścionek płacić 10 tys albo więcej, a za obrączki wtedy ile- 50 tys? Przecież to głupota, nawet jak ktoś ma kasę, lepiej to włożyć na konto i dzieciom później zostawić... Ja dostałam pierścionek właśnie z cyrkonią, nie wiem ile kosztował, bo nie pytałam, ani nie sprawdzałam. Ważne, że mi się podobał i dalej podoba, bo wciąż go noszę, choć minęło 10 lat. Za obrączki daliśmy 2.5 tys, co było już dla mnie ogromną kwotą, a widziałam właśnie u jubilera takie po kilkadziesiąt tys i zastanawiałam się, po co ludzie takie kupują... I niektóre były brzydkie, nawet tego tysiąca bym za nie nie dała...Zresztą mając kilkadziesiąt tys na palcu bałabym się z domu wyjść, żeby mi ktoś tego palca nie obciął...

Gość gość
gośćdziś - w tej chwili mam dokładnie takie samo zdanie o tobie. gość dziś - nie, na pewno nie jest też za "trzy wypłaty" (to już przegięcie i ktoś dobrze pisał - strach coś takiego nosić na palcu). Tylko, że między sreberkiem z cyrkonaniami i pierścionkiem za 6000 jest dużo miejsca na ładne i dobrze wykonane w sensownej cenie.

Gość gość
a to była odpowiedź sarkastyczna, tylko wyzywać potrafisz?

"Alicja - naucz się wreszcie czytać, łapiesz posty na wyrywki i nawet nie wiesz co kto pisze. Pierścionek zaręczynowy mam ładny, o to się nie martw. " X gościu, naucz się wreszcie podpisywać. och jej, ładny masz. musiałaś się pochwalić. koniecznie wklej też rachunek za niego, bez rachunku chwalenie się nie liczy! :D X " To moje subiektywne zdanie które jakimś dziwnym trafem uraziło forumowiczki i nakłoniło je do pokazania "kultury" poprzez wyzywanie mnie. " X KULTURĘ to ty pokazałaś, nazywając tanie pierścionki g****ami. nie obracaj teraz panienko kota ogonem, bo ty pierwsza zaczęłaś używać tu wulgarnych słów.

Gość gość
gość dziś - skaczesz ze skrajności w skrajność, nikt nie mówi o pierścionku za 10tys. Alicja - skoro już pytałaś to ci grzecznie odpowiedziałam ;) Tak, dla mnie pierścionek z cyrkonią i ze srebra jest gówniany. Jakościowo są w większości kiepskie i nie nadają się do codziennego noszenia. Takie jest moje zdanie na temat taniej bizuterii i to nie ma nic wspólnego z kulturą.

Gość gość
Ale ta panienka tylko to w życiu potrafi. Matka jej niczego innego nie nauczyła.

Gość gość
I nie chodziło mi o wulgarność słów, tylko o to, że ty i twoja nastroszona koleżanka wyzwałyście mnie, kiedy ja wypowiedziałam się tylko na temat tego co myślę o kiepskiej biżuterii. Tak samo jak ludzie wypowiadają się na tym forum na temat ubrań, kosmetyków, mebli i sprzętu domowego.

Gość gość
"Takie jest moje zdanie na temat taniej bizuterii i to nie ma nic wspólnego z kulturą." x Tania też jesteś ty sama.

Gość gość
Matka nauczyła mnie nie wyzywać ludzi tylko przez to, że mają inne zdanie. To tak na dobry początek. Jak ktoś ci powie, że nie lubi butów ze sztucznej skóry to też go wyzwiesz od g****a i zera?

Gość gość
wiesz co gościu...tobie odpisywac już nie będę. Popisujesz się wyjątkowym chamstwem nawet jak na to forum. Prowokuj kogoś innego.

Gość gość
Srebrny pierścionek jest czasem droższy od złotego. Srebro jest też dużo bardziej trwalsze. Więc nie rozumiem, skad u ciebie mowa o taniej biżuterii.

Gość gość
"Matka nauczyła mnie nie wyzywać ludzi tylko przez to, że mają inne zdanie." x Rozumiem. To matka cie wzyywała i dlatego teraz ty to robisz tutaj.

Gość gość
rozumiem że jakby Wam na rocznice kupił końcówkę do mopa albo gazetę typu tina z dodatkiem to też byście były zachwycone bo liczy się że pamiętał? A w końcu nie jesteście materialistkami..

Gość gość
gość dziś - wtedy już płacisz za jakość. Prawda, za bardzo generalizowałam. Jest srebrna biżuteria naprawdę dobrze wykonana, tak samo jak jest złota z której wypadają kamyki.

w temacie jest mowa o biżuterii za "niecały tysiąc", więc nie wiem, skąd panienka nagle wzięła srebrny pierścionek z cyrkonią. bzdury jakieś teraz panna wypisuje.

Gość gość
"rozumiem że jakby Wam na rocznice kupił końcówkę do mopa albo gazetę typu tina z dodatkiem to też byście były zachwycone bo liczy się że pamiętał?" x To, że twój takie prezenty ci robi - nie oznacza, że wszsytkie tak mamy.

Gość gość
gość dziś - cieszyłyby się, że pamiętał ;) Niektórym niewiele do szczęścia potrzeba.

Gość gość
mi nie robi takich prezentów, stąd pytanie do pań które uważają że pierścionek za 200zł jest ok na zaręczyny. Ja wymagam trochę więcej szacunku do siebie

Gość gość
gość dziś "rozumiem że jakby Wam na rocznice kupił końcówkę do mopa albo gazetę typu tina z dodatkiem to też byście były zachwycone bo liczy się że pamiętał?" vv Tak. Dokladnie tak. Bylabym zadowolona, ze pamieta.

Gość gość
"Ja wymagam trochę więcej szacunku do siebie" x Skoro nigdy go nie miałaś - to nie dziwie się, ze wymagasz go. w końcu moze keidys przyjdzioe taki dzień i ktoś cię doceni ;)

Gość gość
no dla mnie to za tanio...musi być odpisowana deska klozetowa bo nie przyjmę takiego prezentu. :D

Gość gość
ta laska która kopiuje posty żeby na nie odpowiedzieć bardzo chce coś udowodnić. Tylko nie wiem co, ale tylko szuka do kogo się przyczepić. Pewnie kolejny gimnazjalista na forum :)

Gość gość
"ta laska która kopiuje posty żeby na nie odpowiedzieć bardzo chce coś udowodnić. Tylko nie wiem co, ale tylko szuka do kogo się przyczepić. Pewnie kolejny gimnazjalista na forum" x Piszesz o sobie, prawda? :D

Gość gość
gość dziś - a ja nie widzę tego w świetle "szacunku". Po prostu takie zachowanie pokazuje ogólną tendencję, paskudną cechę charakteru. Tacy ludzie mało od siebie dają w każdym wymiarze, nie tylko finansowym.

Gość gość
ja uwazam ze z tego powodu nie powinno byc ci az tak przykro, to nie takie sytuacje decyduja o tym jak jemu na tobie zalezy..choc nie zaprzecze, zachowal sie brzydko

Gość gość
Powiedz mu to wszystko co tutaj napisałaś. Tylko prawda Was wyzwoli.

Gość gość
Popieram. Powiedz mu to. Ze Cie nie szanuje, ze jest glupkiem i ze powiniemn wydac na ten pierscionek 10 x tyle jesli cie naprawde kocha. Przeciez on wyraza swoja milosc w wartosci tego pierscionka.