Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucykpony

Proszę o pomoc w wyborze wózka.

Polecane posty

Gość kucykpony

Poszukuje wózka spacerowego, z przeznaczeniem wakacyjno-samolotowo-galeryjnym. Powinien być w miarę lekki, składac się w 1 całość, po złożeniu nie zajmować mi zbyt dużo miejscaa w bagażniku auta. Wyjeżdżamy na wakacje, gdy córka będzie miała 5,5 miesiąca, więc chciałabym, aby oparcie można było ustawić na leżąco i żeby siedzisko można było zamontować w obu kierunkach. Ważne jest też żeby budka nie była zbyt krótka i chroniła przed słońcem. Mój maksymalny budżet to 1500 zł. Na razie skłaniam się ku quinny zapp xtra2, ale możze podrzucicie mi jakiś inny fajny pomysł na wózek. Pozdrawiam

Gość gość
Zobacz Baby Jogger Citi Mini. Malo wazy, sklada sie go jedna reka, duza budka, rozklada sie do pozycji lezacej.

Gość gość
Nie doczytalam, ze preferujesz siedzisko przekladane... nie kojaze by jakas lekka, latwo skladana spacerowka miala taka opcje a poswiecilam duzo czasu na poszukiwania odpowiedniej dla mnie spacerowki. Zobacz moze jeszcze babyzen Yoyo, wazy 5 kg i sklada sie do wymiarow torby na ramie.

Gość gość
Euro Cart Lira 3 - nie zauważyłam że zależy ci na przestawianym siedzisku .

Gość gość
Nie ma lekkiej spacerówki której bliżejh parasolce która miałaby przestawne siedzisko. Za 3 miesiące twoje dziecko będzie jeździć już w kierunku jazdy więc nie skupiałabym się tak na zmianie kierunku siedziska. Tu ktoś podał Lira 3 i to dobry wybór bo moja siostra ma ten wózek i chyba spełnia wszystkie twoje wymagania prócz tego przestawnego siedziska. Minusem jest mały kosz zakupowy , to bardziej pojemnik na kilka akcesoriów ale za to cała reszta jest super, zwłaszcza amortyzacja tylnich kół, waga wózka, niewielkie rozmiary, zwrotność (kręcisz nim piruety jedną ręką z dzieckiem na pokładzie) a buda jest ma pełną regulację przechylania do przodu (aż do samego pałąka) kiedy się odsunie zamek łączący budę z tylnim materiałem (wtedy głowę dziecka chroni moskitiera wszyta pod materiał budy.

Gość kucykpony
Wszystkie moje założenia spełnia quinny zapp xtra2 i to chyba ten wozek kupie, bo nie ma chyba lepszej alternatywy.Ważne jest dla mnie, to aby można było ułożyć dziecko tylem do kierunku jazdy, bo przy pierwszym wyjeździe na wakacje córka będzie miałła tylko 5,5 miesiąca i che mieć na nią oko. Yoyo też wydaje się być niezły, ale jakoś mi się zwyczajnie nie podoba i chyba jest lepszy dla wiekszych dzieci.

Gość gość
Quinny jest ladny i poreczny ale zwroc uwage, ze nie rozklada sie do pozycji lezacej, tylko caly korpus /siedzisko zmienia pozycje na pozioma. Oznacza to, ze dziecko nie moze wyprostowac nozek. Quinny ma siedzisko kubełkowe, pediatrzy nie zalecaja wozic w nim malego dziecka dluzej niz dwie godziny, tak jak w nosidelku samochodowym.

Gość gość
X-lander X-Pulse, Cosatto To And Fro, Navington Scooner, Bumbleride Flite, Elodie Details Stockholm, Cosatto Supa. Dwa pierwsze maja siedziska ustawiane w obie strony.

Gość gość
ja z x-pulsa jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Graco Evo Mini (budzetowa wersja City Select Mini), Cybex Callisto (jego tanszymi odpowiednikami jest Navington Scooner i Bebe beni Izzy)

Gość gość
Bebe Confort Streety 3, Loola 3 lub Maxi-Cosi Loola (ostatnie dwa sa identyczne). Stara Loola i Loola Up tez nie byly zle (siedziska w obu kierunkach).

Gość gość
My mieliśmy zapotrzebowanie na podobny wózek, dlatego kupiliśmy Easygo Milo. Tani, lekki i łatwo się składa :)