Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłamliwy kredens

Polecane posty

Gość gość

"Na górnych półkach z drogimi majonezami, jogurtami czy czekoladami nie brakuje towarów, które wprawdzie nieźle smakują, ale są produkowane na skalę przemysłową i jak wszystkie tego rodzaju produkty są efektem kompromisu między wyglądem, zapachem a długim terminem przydatności do spożycia. Ulubiony chwyt producentów żywności klasy premium to tradycyjne receptury. Ile w tych zabiegach prawdy, pokazała decyzja UOKiK z lipca ubiegłego roku w sprawie prestiżowej sieci Krakowski Kredens, która dostała 5,6 tys. zł kary. Firma reklamowała swoje wyroby jako produkty wytwarzane według receptur sprzed stu lat, podczas gdy w rzeczywistości metody produkcji były nowoczesne. Wędliny zawierały zagęszczacze, substancje wzmacniające smak i zapach, stabilizatory, przeciwutleniacze i regulator kwasowości." W jakim kłamliwym świecie żyjemy?! Jak to możliwe, że do sprzedaży wprowadzane są takie produkty?

Gość gość
Kredens to dziadostwo za wielkie pieniądze. Nigdy więcej niczego tam nie kupię po tym, jak ledwo przeżyłam po ich kabanosach.

Gość gość
Krakowski kredens to przeważnie taki sam syf, jak inne, najtańsze produkty, tyle że opakowany tak, żeby robić wrażenie. Ot kupić ostatnio chciałam chrzan tarty... W chrzanie z Kredensu znaleźć można mleko w proszku, zagęstniki i konserwanty. Ładny mi luksus...

Gość dragon5ive
Ja pierdziele, ludzie. Wszystko co opakowane w exkluziv jest z reguły tandetne. Nie mówiąc już o wyrobach typu mięso, wędliny czy sery. Taki krakowski kredens sprzedaje to z taką marżą o jakiej wam sie nie snilo. Poza tym yo samo mozecie kupic w wielu innych miejscach, i to duzo taniej

Gość gość
Całe życie wydawalo mi sie, ze ich produkty sa godne polecenia. No ale co z ludzi robi odpowiedni marketing. Kupowalam i tak niewiele bo ceny mieli z kosmosu. Jednak skoro nie idzie za tym jakosc to pora odpuscic

Gość Iwona1982p
Zajrzałam do Almy może kilka razy, myślałam że mają dobre produkty, bo przecież takie drogie, ale niestety nie jest tak. Pomijam fakt niemiłej obsługi, ale wędliny nieświeże, produkty "bez konserwantów" a tam pełno pozycji E.. na dodatek ceny z kosmosu. Krakowski Kredns nie zachęcił mnie w ogóle..

Gość marcin_23
Produkty jak produkty, ani godne polecenia, ani warte uwagi. Sam bym nie kupił ze względu na cene i fakt, że ogolnie Alma jest droga i nie do końca dba o zdrowie na swoich półkach…

Gość Wiktor_P
Przecież krakowski kredens to to samo, co wszędzie, jedynie płacimy za markę. Kpię z tych ich reklam jakoby to były tradycyjne wyroby, szkoda że naszprycowane konserwantami, nie dajmy się zmanipulować, miejmy własny rozum i kupujmy z głową. Pozdrawiam

Gość gość
Trochę nie kumam tej g****o burzy. Przecież od zarania dziejów wiadomo, że to co opakowane w eleganckie etykiety jest g*******e. Oczywiście ZAWSZE polecam czytać skład produktu i porównywać ceny. Wtedy zobaczycie ze te wszystkie almy i inne superprodukty dla bogatych to jedna wielka sciema

Gość gość
Krakowski Kredens w mojej opinii jest jedna z tych marek, ktore lansują sie na te drogie i ekskluzywne, podczas gyd oferuja towar taki sam jaki mamy w Kefurze czy Aichan... Bez sensu przeplacac

Gość gość
Też mialam kilka przygod z produktami od KK. W sumie faktycznie wzsystko fajnie opakowane, a poza tym niczym sie to nie rozni od zwyczajnych produktow (oprocz ceny). Szczegolnie wedlin i serow nie poleca.

Gość gość
Kurcze, a ja kupowałam tyle razy produkty w Krakowskim Kredensie, wydawało mi się, że wybieram jak najlepiej, ale może to tylko stereotypowe myślenie, że jak zapłacę więcej, mam lepsze produkty. Następnym razem uważniej się przyjrzę etykietom na produktach.

Gość gość
Przecież ich produkty są dla bogatych snobów, którym się nie chce etykiet czytać..

Gość gość
Dla snobów, nie dla snobów. Po prostu mają produkty marnej jakości - ot, cała niespodzianka

Gość gość
Fajne są takie hejty. Masa ludzi dowiaduje się prawdy o ich do tej pory ulubionych firmach. Sam chętnie pokazuje znajomym co taki KK odpitala

Gość Pabin01
Najlepsze jest to, że takie 5 tys. zł. kary tylko zachęca firmy pokroju Krakowskiego Kredensu do kantowania w nieskończoność. Taka wysokość mandatu ma sens gdy jest on nakładany na drobnego przedsiębiorcę, a nie na giganta. 560 tys., 5,6mln to ja rozumiem