Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysyłacie CV jak nie spełniacie wszystkich wymagań?

Polecane posty

Gość gość

ja zawsze starałam się wysyłać tylko tam, gdzie mnie chcą :p sama byłam kilka razy odpowiedzialna za rekrutację i wiem, że zgłoszenia osób niespełniających wszystkich wymagań nie były rozpatrywane. Znalazłam ciekawą ofertę pracy, ale jednej rzeczy z listy wymagań mi brakuje. Wysłać CV? Mam szansę? Czy kiedyś udało Wam się zdobyć pracę bez posiadania wszystkich wymagań?

Gość gość
zwykle wymagania są tylko teoretyczne , wiec nie mozna sie na nich opierać ..

Gość gość
Jasne że wysyłaj. Często działu rekrutacji brak i rekrutują osoby które wyznaczy szef. Szef daje wygórowane wymagania i często się zdarza że rekrutujący biorą mniej doświadczoną osobę w obawie o własne dupsko.

Gość gość
Ja nie, bo mam wrażenie, że wtedy by to znaczyło, że jestem jakaś głupia i nie umiem czytać ze zrozumieniem

Gość gość
Tak, ja się zgłosiłam chociaż nie umiałam niemieckiego tak jak chcieli. Umiałam tylko powiedzieć jak się nazywam i gdzie mieszkam. Pracuję tu od 1998 i niemiecki nie był mi potrzebny ani razu. Nie wiem co to był za głupi warunek.

Gość gość
no właśnie mam podobne obawy, ale chyba tym razem zaryzykuje. Będę żałować, że nie spróbowałam :)

Gość gość
czasami wysyłałam. szukałam pracy tak długo, że miałam już w d***e konkretnie co kto sobie pomyśli. ryzykuj, może akurat