Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO rok i 4 miesiące nie chce spać w dzień CO ROBIC?

Polecane posty

Gość gość

rano wstaje najczęściej w godzinach 6-7, zasypia ok 20.30, W dzień śpi od ok13-14.30, ale ostatnio zasypianie w dzien to masakra. Raz próbowałam go nie położyć, to strasznie marudził już od 16. Nie wiem co robić, nie kłaść go, czy może walczyć z nim w dzien i przez godzinę próbować go kłaść? Jak już zaśnie to śpi 1-1,5hale samo zaśnięcie to koszmar

Gość gość
Ja bym budziła 6:00 porządny spacer przed południem ( nie wózku, tylko na nogach, niech się zmęczy, że dwie godz, ) potem obiad zupa ciepła.... Nie odpuscilabym drzemki w ciągu dnia... Zaraz jakas napisze ze jej też nie spał, że nic na siłę.....ale udowodnione jest ze mózg do 3 roku życia potrzebuje w ciągu dnia drzemki z/odpoczynku aby prawidłowo się rozwijać.... cala moja trójka spala do 4 roku życia.... Pracuje w żłobku mimo że czasem mamy przeprowadzając dzieci twierdzą " pn juz nie śpi " wszystkie zasypiaja i to bez problemu.... Bo w żłobku nie ma bajeczki przed tv, dzieci są w ciągłym ruchu i działaniu i po prostu o 12 nam padają... Postaraj się zapewnić dziecku przed południem dużo ruchu, a mało statecznosci, a myślę że usnie.ważne kest tez sam klimat zasypianie.... Rolety, przyciemnianie pokoju, wcześniejszy ciepły posiłek, wyciszenie przy kolysance, utlenianie i poglaskanie

Gość gość
Moj syn tez przestal sypiac w dzien jakos w tym wieku,za to wczesnie chodzil spac na noc,kladlam go kolo18- 19,a wstawal kolo 7-8,w sumie mi to odpowiadalo bo wieczory mialam dla siebie :)

Gość gość
dokładnie, jak ktoś wyżej wspomniał - ważne, aby dzień przed drzemką była aktywny, a na krótko przed - muzyka dla maluszków i ciepłe jedzonko. Mój tak zasypia bez problemu, zresztą, teraz upały to i tak sennie ;) Masz rolety w pokoju dziecka? jesli tak, to dobrze zasłonić je przed snem. U nas są takie - http://maat.com.pl/katalog.html?page=shop.browse&category_id=12

Gość gość
moja cora tez ma rok i 4 mce i u mnie wyglada to tak,do poludnia spi ok.godziny,potem obiad jakies przekaski ,po obiedzie tez spi ok.godziny a potem idziemy na plac zabaw i tam hasa i wymecze ja tak ze po kolacji i kapieli jak usnie to spi do 7 rano