Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam psa z stowarzszenia SWKiPR.

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mam owczarka niemieckiego i jest stowarzyszenia SWKiPR jak myslicie dobrze czy źle?Bo teraz planuje kupic następnego owczarka niemieckigo ale suczke od innego hodowcy zeby była para i nie wiem czy bedzie stowarzyszenia SWKiPR czy innego związku.Jesli ktos sie zna to prosze o rade ale bzdur nie wypisywać!

Gość gość
Czyli masz psa jak ze schromu, tylko za kasę.Czy tpo dobrze, czy żle sam ocedń. Te wszystkie SWKIPR i inne podobne, to nic innego jak ładnie nazwane pseudohodowle.Po zmianie ustaty, takie kwesti się pojawiły. Takie pies nie ma często pełnego rodowodu, nie wiesz nic o przodkach, nie wiesz też, czy ma wymagane badania itp.Poczytaj sobie co powinien mieć owczarek niemiecki, a jest to rasa bardzo obciążona dysplazją. W sumie teraz już po prtakach,że się tak wyrwżę, obojętnie jaki będzie 2 pies, to para z nich będzie i tak mizerna.Psa do sumie dobiera się w jakiś logioczny sposón, a nie ,ze od innego hodowcy.Nic nie wiesz mw tym temacie, a bierzesz się za robienie miotu.Dla mnie to jednak wielka głupota, jak ktoś nie ma pojącia a coś klepie byle jak, byle co, a tylko dlatego ,że chce. Jest forum owczarkó, masa wiedzy, ale nie, lepiej na kafe pytać. ZAdaj takie samo pytanie na forum tematycznym, a sam zobaczsszy, czy dobrze,czy żłe rozumijesz.

Gość gość
Jaką szkołe ukończyłeś ???????Naucz sie pisać bo tyle błedów robisz że szok!!!!Nie masz pojecia a sam kur...piszesz jak bys był znawcą!!!!pytam sie normalnych ludzi wiesz a nie takich jak ty napisałeś bla bla i tyle sie dowiedziałem ze szok!!!!