Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janachwile

Czy mogę potwierdzić ciąże w szpitalu?

Polecane posty

Gość janachwile

Tzn czy mogę pójść do szpitala bez umawiania się i sprawdzić czy na 100 % jestem w ciąży?

Gość janachwile
(Zrobiłam test i wyszedł pozytywnie.)

Gość gość
Nie, w szpitalu nikt ci tego nie potwierdzi. Chcesz wiedzieć na 100% zrób badanie na obecność hormonu bhcg we krwi. Bardziej wiarygodne niż lekarz.

Gość gość
Mozesz pojsc i powiedziec,ze robilas test i zaczelas plamic. Beda musieli Cie zbadac i pobiora krew,zeby sprawdzic poziom bhcg.

Gość janachwile
Wiem o tym badaniu, ale chodzi mi o to czy jest taka możliwość, by wykonać to badanie w szpitalu bez umawiania się? Zależy mi na czasie.

Gość gość
Oszalałaś, dlaczego w szpitalu?

Gość gość
Na 100 procent się dowiesz jak będzie biło serduszko

Gość janachwile
Wreszcie koleżanka mnie zrozumiała. Dzięki za radę.

Gość janachwile
Apropos nie wiecie czy mogą już stwierdzić (ok.6-7 tydzień, jeżeli na 100 % jestem w ciąży), czy płód dobrze się rozwija, bez żadnych wad? Piłam ostatnimi czasy alkohol, muszę się też przyznać do palenia zioła i papierosów.... Ciąża planowana nie była, gdybym wiedziała rzuciłabym to wszystko w cholerę już dawno... :(

Gość gość
Nie można, takie rzeczy wychodzą czasem w ciąży, czasem wiele lat po porodzie. Co do potwierdzania ciąży to odradzam szpital, bo tylko opierdziel dostaniesz, że im głowę zawracasz. Lepsze są przychodnie przyszpitalne dla ciężarnych. W 6 tyg może już być serduszko, ale może też być sam pęcherzyk, jeżeli owulacja się przesunęła.

Gość gość
Moga stwierdzic czy na chwile obecna wszystko jest ok. Czy zarodek jest dobrze zagniezdzony,czy bije serduszko,czy jest przyrost bhch(duzy przyrost dobrze wrozy). Niestety z tak wczesna ciaza jest tak,ze jednego dnia wszystko moze byc ok,a nastepnego ciaza obumarla. Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. Na pocieszenie powiem Ci,ze tych pierwszych najwczesniejszych tygodniach zarodek jest chroniony. Nie ma jeszcze polaczenia z organizmem matki,nie ma lozyska. Alkohol,maryska i papierosy nie powinny zaszkodzic. Tylko oczywiscie musisz jak najszybciej wszystko odstawic,brac kwas foliowy i dbac o siebie.